Vurderer å anke mot Scribona

Vurderer å anke mot Scribona

It-forhandler Complit vurderer å anke dommen mot Scribona som koster dem 4,5 millioner kroner.

OPPDATERT (Advokatens kommentar, siste avsnitt), 11.12: Nylig falt dommen i rettsaken mellom it-forhandleren Complit og distributøren Scribona. Scribona fikk medhold, som betyr at Complit inntil videre kan glemme de 4,5 millioner kronene de måtte ut med til Scribona. Pengene var et forskudd til Effekt, Scribonas leverandør av brukerstøtte, som siden gikk konkurs.

- I praksis betyr det at vi tapte de pengene vi allerede hadde betalt, men ikke noe mer. VI vurdere nå om vi skal anke saken, sier Per Magnus Grosvik, daglig leder i selskapet, til Computerworld.no.

LES OGSÅ: Rettstvist: Complit krever 4, 5 millioner av Scribona

Oppgang etter tung tid

Pc-leverandøren Complit betalte 4,5 millioner i forskudd til supportleverandøren Effekt via Scribona. Effekt gikk konkurs. Rettssaken handler om hvem som skal plukke opp regningen.

- Vi kjøpte tjenester som Scribona solgte til oss. De mener de bare har videreformidlet dem. Vi synes fremdeles ikke dette er riktig, og er i tankeboksen for å vurdere om vi skal ta saken videre i lagmannsretten, sier Grøsvik.

Tapet kommer etter en vanskelig tid for Complit, som satset tungt på hjemme-pc-er. Da ordningen for hjemme-pc ble endret av regjeringen, endret det rammebetingelsene for selskapets forretning betraktelig.

- Mange mindre bedrifter i denne bransjen måtte tenke seg om etter reglene ble endret. Heldigvis har markedet i det siste tatt seg kraftig opp igjen, sier han.

Ikke avgjørende

Men Grøsvik avviser at de tapte pengene kan bety slutten på bedriften hans.

- 4,5 millioner kroner er mye penger uansett, men for oss er det ikke avgjørende, sier han.

Selskapet, som har 20 ansatte, har blant annet rettet seg mot skoleordninger.

- Det er en av veiene vi går. Folk trenger jo pc-er og opplæring til dem. Så det har vært en omstilling, men nå går det bra. Så vil vi se om saken mot Scrribona vil få en forfølgelse, ser han.

Vanskelig for distributører

Dommen kan påvirke flere. Spørsmålet om hvem skal ta regningen når en supportleverandør går konkurs, distributøren eller pc-leverandøren, er et prinsipielt spørsmål.

Advokaten til Scribona, Ørnulf Olsen Aamlid i Legalteam, mener at Tingretten har vært helt klar i dommen.

- Det er to ting som er viktig i dommen. I dommen står det at " Retten vil først vise til at distribusjons- og logistikkavtalen må tolkes slik at det er Complit som selv har ansvaret for leveringen fra de leverandører selskapet velger å bruke. Videre vil retten vise til at den finner det bevist at Complit selv har forstått – eller i det minste burde ha forstått – at forholdet mellom partene var slik at Scribonas ansvar var begrenset til logistikk, koordinering og frakt ut til sluttkunde", sier Aamlied.

Les mer om kontrakter i Bransje .

It Bransjen