Websatsing i minus

Websatsing i minus

Amazons web services vokser raskt, men taper penger.

Siden oppstarten i 2004 har Amazons web services - fjerndrifting av it-infrastruktur for utviklere innen områder som lagring og servertjenester - vokst voldsomt. Lagringstjenesten S3 har for eksempel vokst fra 800.000 objekter i midten av 2006 til over 5 milliarder i dag, ifølge konsernsjef Jeff Bezos.

Men samtidig som tjenestene stadig når nye høyder, taper Amazon penger på satsingen. Utviklingen går imidlertid i riktig retning, og selskapet tror de vil lykkes på grunn av at stadig flere små og store selskaper vil overlate arbeid med it-infrastruktur som administrasjon av båndbredde, kjøp av servere og forhandlinger med driftsleverandører til Amazon. Selskapet skal være eksperter på dette området, og kunder skal kun betale for det de bruker av lagrings- eller serverkapasitet.

- Vi tjener ikke penger ennå, men disse tjenestene vokser så raskt at vi vil gå i pluss før eller senere, forsikret Bezos.

Foreløpig har et problem vært at andre har benyttet data fra web-tjenestene uten tillatelse, mens enkelte brukere klager over at ikke alle data er tilgjengelige via programmerings-grensesnittet.

LES OGSÅ: Vista-vetaran til Amazon

It Bransjen