Windows 7 slår an i Norge

Windows 7 slår an i Norge

Distributører, forhandlere og konsulenter melder om svært stor 7-interesse.

Windows 7 ble lansert forrige torsdag, og en statusrapport over hvordan salget går, viser positivt nytt.

Alle Computerworld har snakket med melder om en god start på salget.

Elkjøp kjørte statistikk over salget fra lanseringen på lanseringstorsdag og over første helga. Sammenlignet med samme periode i fjor, har salget av pc-er doblet seg etter at Windows 7 begynte å følge med på kjøpet.

Også før Windows 7 kom solgte Elkjøp mange datamaskiner. Mens det var en nedgang i pc-salget i Norge i tredje kvartal, opplevde Elkjøp en vekst på hele 71 prosent, i hovedsak i kategorien bærbare. Likevel tror salgssjef for data på Elkjøp, André Hesselroth, på «Windows 7-effekten».

- Jeg tror Windows 7 vil bidra til å øke salget, konkluderer han.

- Så det blir mange pc-er under juletreet i år?

- Ja, jeg tror nok at bærbare maskiner vil være en god julegavefavoritt.

For ren programvare, som for Elkjøps del foreløpig begrenser seg til Windows Home oppgradering, går det også en del av dette. Men butikken regner ikke med å bli utsolgt.

«Formidabelt godt» salg

- Vi vil rett og slett betegne salget som formidabelt godt. Det har gått over all forventning, og det er en vesentlig større etterspørsel etter produktene enn da Vista ble lansert, sier kategoriansvarlig for pc og programvare hos Komplett, Mats Hansen.

De opplever imidlertid ikke samme trykket på salg av nye pc-er med Windows 7.

- Det har vært et lite taktskifte også her, men det går ikke så mye pc-er med Windows 7 som vi hadde forutsett. Sånn går det når man lanserer et operativsystem som krever mindre maskinvare enn forgjengeren, det er nok mange som velger å oppgradere på maskinen de har.

Men selve programvaren går altså svært så bra unna hos Komplett. Home premium selger best, men også Ultimate-versjonene selger «overraskende mye».

- Hvordan er det med lagerbeholdningen?

- Vi har veldig mye på lager, men vil komme til å oppleve et vakuum. Det blir vanskelig å si når, men om denne takten forsetter, vil det skje neste uke, sier Hansen.

Tilfredse kunder

Mpx.no har ingen konkrete tall foreløpig, men merker også god etterspørsel.

- Jeg så prognosene ved inngangen til helga, isolert på Windows 7, og det var en god del andel allerede da. Cirka 60 prosent av pc-ene var med Windows 7. I tillegg kommer løssalgspakkene, sier daglig leder Stian Gabrielsen.

- Så salget virker lovende?

- Absolutt. Det blir kjempespennende å følge trenden videre. Hvis det vi har sett så langt er representativt, er det veldig positivt, sier han.

I tillegg virker kundene svært tilfredse

- Det som også er hyggelig, er at kundene virker veldig fornøyde. Vi får gode tilbakemeldinger om at forventningene blir innfridd.

Hvordan går det med Dell, Atea og søta bror? Les mer på neste side!

It Bransjen