Yahoos blåmandag

Yahoos blåmandag

Ehandelssystemet til Yahoo brøt sammen på årets viktigste handledag.

Første mandag etter Thanksgiving er en av årets viktigste dager for detaljhandelen i USA. Hundretusenvis av shoppingsugne amerikanere vender da tilbake til butikkene etter helgefeiringen. Dessverre valgte Yahoos ehandelssystem denne dagen å klappe fullstendig sammen.

Det er fortsatt utklart hvordan det var mulig, men strømforsyningen til systemene som utgjør hjertet i nettgigantens ehandelsplattform ble slått ut klokken seks på mandag morgen, amerikansk tid. Dermed ble det umulig å gjennomføre betalinger for titusenvis av nettbutikker som benytter Yahoos plattform.

LES OGSÅ: Hackere mobiliserer til jul

Ved lunsjtider begynte deler av systemene å komme på bena igjen, men ikke før klokken seks på kvelden var alt tilbake til normalen. Da var størstedelen av årets hittil viktigste shoppingdag unnagjort, og en rekke nettbutikker melder om tapte inntekter.

Yahoos nettsjef Rich Riley legger seg helt flat, og ber om unnskyldning på sin blogg under tittelen Mea culpa – latin for min skyld.

- Vi jobber knallhardt for å finne ut hvordan dette kunne skje, og for å sørge for at det ikke hender igjen. Vær sikre på at vi skal være godt forberedte før julehandelen, skriver han.

Les hele blogginnlegget her.

Les om:

It Bransjen