Ypper seg mot Elkjøp og Expert

Ypper seg mot Elkjøp og Expert

Sammenslåingen av Komplett og Torp Computing kan bidra til billigere it-produkter. - Det blir vesentlig tøffere konkurranse om kundene, sier Ole Vinje i Torp.

En fusjon mellom Komplet og Torp Computing, med Itegra og MPX som merkenavn, har det vært spekulert i lenge.

Selskapene holder til nær hverandre i Sandefjord og driver med stor sett samme type produkter og tjenester. Men først de siste ukene er at konkrete samtaler innledet.

LES OGSÅ: Komplett-fusjon presser de små

- Det har vært en modningsprosess. Vi har lekt med tanken, uten at det ble gjort noe med. Men de siste ukene har vi sett mer og mer at dette i sum kan bli veldig bra. Mye falt på plass i forrige uke og i helgen, sier Ole Vinje, administrerende direktør i Torp Computing til Computerworld.no.

Dette bekrefter Eric Sandtrø, administrerende direktør i Komplett.

- Vi kjenner hverandre relativt godt. I det siste har også det menneskelige kommet på plass, at vi gjensidig ser at dette den riktige veien å gå. Dermed var de siste aspektene ryddet for en sammenslåing, sier Sandtrø.

LES OGSÅ: Komplett sluker Mpx og Itegra

Presser marginene i Europa

Kontorene til selskapene er bare hundre meter fra hverandre. Med totalt 24 000 kvadratmeter lagringsplass kan et samarbeid gi gode synergieffekter.

- Det viktigste er at vi får et volum og innkjøpsstørrelse som gir oss flere muligheter. Det betyr at vi kan får bedre betingelser, og dermed lavere priser. Med store utenlandske konkurrenter som Dell og Elkjøp, er det viktig å få en viss størrelse, sier Eric Sandtrø.

Torp-selskapene Itegra, MPX og Kompletts Norek er bare aktive i Norge. De fortsetter under sitt nåværende navn. Komplett har nå virksomhet i ti land, Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Irland, Nederland, Belgia, Tyskland, Østerrike og Frankrike.

- Fusjonen er først og fremst rettet mot det norske markedet, men skal også brukes i de andre landene. Vi har et lager i Sandefjord som betjener Skandinavia, alt annet kommer gjennom Nederland. Med økt volum håper vi å få såpass gode priser at vi kan konkurrere i alle disse markedene, sier Sandtrø.

Omorganisering

Enhver fusjon fører til endringer i ledelse og omorganisering av personalet.

- Dette er en del av jobben som skal gjøres i sommeren. Vi skal legge frem en plan til styrene i september, og alt skal være avgjort i slutten av året. Lederkabalen er en del av denne prosessen, sier Vinje.

Han tror ikke at det vil bli oppsigelser, men for noen vil omorganiseringen ha følger for jobbens innhold.

- Vi er to selskaper som begge er offensive og går bra. Begge tjener penger.Vi tror dermed at vi kan beholde arbeidsplassene til alle, men for noen vil det bety at de får andre oppgaver, sier Vinje.

Samlet vil selskapet ha opp mot 600 ansatte, hvorav rundt 150 i Torp og resten i Komplett. Av de 600 jobber 400 i Norge.

- Egentlig har vi en veldig fin utfordring, det er veldig mange dyktige folk i Torp. Vi gjør dette fordi vi ønsker å vokse, sier Sandtrø

Ikke komplett

Spørsmålet er om Komplett, med den nye sammenslåingen, endelig er komplett.

- Ja, det skulle en tro. Nei alvorlig talt, vi har kjøpt nylig Inwarehouse i Sverige, og slås nå sammen med Torp. Det betyr vi har noe å har noe å holde på med framover. Men etter hvert skal vi ikke utelukke noe, sier Sandtrø.

Både Sandtrø og Vinje mener at markedet er såpass tøff at videre konsolidering er en reell mulighet.

- Jeg tror det er fornuftig å bygge seg opp, sier Vinje.

It Bransjen