Zuckerberg vant mot hakkespetten

Zuckerberg vant mot hakkespetten

Nå skal dine Facebookbilder lagres i de nedhogde svenske skoger.

Nå bygges det nytt datasenter i Sverige, skriver vår søsteravis Computer Sweden. Pinnacle Sweden har etter mye om og men fått klarsignal for å bygge i Luleå, og arbeidet, med NCC som entreprenør, er allerede i gang.

Foreløpig har NCC begynt å kappe ned skog i området kalt Porsön. Arealet på datasenteret skal være 28.000 kvadratmeter. Og Computer Sweden melder at Pinnacle Sweden etter alle solemerker representerer Facebook, som i lengre tid skal ha snust på Sverige som destinasjon.

Det har ikke vært enkelt å starte på byggearbeidet. En pensjonist klaget nemlig prosjektet inn for miljøverndomstolen, fordi han mener området er et følsomt naturområde. Blant annet ville han beskytte en sjelden hakkespett-art som bor i området, kalt dendrocopos leucotos, eller hvitrygget hakkespett.

I mellomtiden seilet Östersund opp som kandidat, men for tre uker siden ble klagen hans avslått og arbeidet i Luleå startet.

Det var i vinteren 2011 at ryktene om at Facebook ville bygge datasenter i Europa, nærmere bestemt Luleå, dukket opp.

For dem som ikke har stålkontroll på Sveriges geografi ligger Luleå nord-øst i Sverige, ikke langt fra Finland. Porsön er en halvøy.

Les om:

It Bransjen