It-bransjens beste selgere

It-bransjens beste selgere

Årets selger er Sandor Novak fra Østereng og Benestad, Datakjeden er Årets forhandler og Job Data er Årets businesspartner.

IT-Bransjens konferanse og messe Channelworld 2010 gikk i år av stabelen i Oslo den 16. april.

Etter den faglige delen med blant annet foredrag om virtualisering, Ipad og Microsofts 2010-plattform, med påfølgende tapas og forfriskninger, var det tid for utdelingen av årets forhandlerpriser.

Kandidatene ble nominert via Channelworlds nettsider og direkte til IT-Bransjen. Distributørere og produsenter har vært spesielt oppfordret til å nominere bransjens beste innen kategoriene Årets businesspartner, Årets forhandler og Årets selger.

Årets selger

Årets selger er Channelworlds viktigste pris, og går til en selger som har gjort seg bemerket det siste året, både i forhold til resultatoppnåelse, kundetilfredshet, kreativitet og evne til å selge avanserte eller krevende produkter eller løsninger.

Her sto konkurransen mellom Sandor Novak fra Østereng og Benestad og Morten Strømø fra Viju. Sistnevnte ble i nominasjonen beskrevet som løsningsorientert, positiv og som "en fantastisk dyktig" selger.

Prisen gikk til sist til Sandor Novak. Kjell-Tore Bakkane var på plass for å ta imot prisen på hans vegne.

- Sandor Novak og Østereng og Benestad er en av de som har levert en sterk vekst i sin region mot det offentlige markedet. Sandor har stått i spissen for denne veksten, og har med sin entusiasme for blant annet Dell skapt et solid fokus og gode resultater, het det i juryens begrunnelse.

Årets forhandler

Prisen for Årets forhandler går til et selskap som har gjort en spesielt god innsats i konsumentmarkedet, eller som har greid å kombinere godt konsumentsalg med et godt bedriftssalg.

Her var de nominerte Datakjeden og Rogaland-baserte IT-Parken. Prisen gikk til Datakjeden, som ifølge juryen gjennom det siste året vært proaktive både i forhold til markedsføring og aktiviteter i butikk.

- Under lanseringen av Windows 7 gjennomførte flere av kjedens butikker egne events i sitt nærmiljø, hvor lanseringen ble feiret med kaker og drikke til sine kunder, samtidig som de på en god måte profilerte produkt og budskap. Tilsvarende proaktiv holdning og sterke resultater har de også på andre produktgrupper. De fortjener også anerkjennelse for sitt arbeid både mot konsument- og bedriftsmarkedet, ifølge juryen.

Årets businesspartner

Ikke minst ble også prisen til Årets businesspartner delt ut.

Denne prisen går til en forhandler eller systemintegratør som gjennom året har gjort en utmerket innsats overfor sluttkunder i bedriftsmarkedet. Atea og Job Data nominert, og sistnevnte gikk av med seieren.

- Job Data er en mellomstor forhandlerbedrift som opererer i B2B-markedet. De leverer positive resultater år etter år i et tøft marked. De yter god service og har høy kompetanse innenfor sitt fagområde. I tillegg er de en lojal samarbeidspartner både mot produsent og distributør, het det i juryens begrunnelse.