It-bransjens elitedivisjon

For å komme på lista må bedriftene ha en gjennomsnittlig årlig vekst på mer enn 25 prosent de siste fem årene.

Hvert år utarbeider konsulentselskapet Ahrens Rapid Growth en oversikt over de bedrifter i Norge som vokser raskest organisk. For å komme på lista må bedriftene ha en gjennomsnittlig årlig vekst på mer enn 25 prosent de siste fem årene. I tillegg er kravene minst 50 millioner i omsetning siste år og overskudd i minst tre av de siste fem årene.

1. Tandberg ASA

- Har opplevd en gjennomsnittlig årlig vekst på 82 prosent de siste fem årene på salg av videokonferanseløsninger. Samtidig leverer selskapet imponerende resultater. Ikke på lista ifjor.

2. Software Innovation

Har ridd lenge på en crm-bølge og det har gitt en årlig vekst på 64 prosent de siste fem årene på salg av dokumentstyring og crm-systemer. Nå begynner veksten og butte og resultatene er dårligere. Det skal derfor godt gjøres for konsernsjef Per Kveim og co å holde andreplassen til neste år.

3. Petrodata

Har utviklet en database for oljebransjen og har fått godt fotfeste i en stødig bransje. Men til tross for en årlig gjennomsnittlig vekst på 43 prosent de siste fem årene, har selskapet i en fallende tendens. Nummer to på lista ifjor.

4. Data Respons

Leverer såkalte "embedded solutions" eller dedikerte dataløsninger, hovedsaklig til industrimarkedet og ble tidligere i år oppkjøpt av E-Line Group. Har vokst med 40 prosent siste fem år. Nummer fem på lista ifjor.

5. Q-Free ASA

Selskapet har spesialiert seg på automatiske veiavgifts løsninger og intelligente transportssytemer. Veksten siste fem år er i snitt på 38 prosent i året.

6. VMetro

Leverer løsninger som åpner for sanntidslagring av kritisk infrmasjon og utviliger teknolgoie for avanserte datamaskiner. Gjennomsnittlig årlig vekst siste fem år er på 36 prosent.