It-bransjens kjendiser holder hodet over vann

Tross begredelige resultater, topper Ementor-sjef Arne Jensen lista over it-toppenes nettoinntekt i 2002, med drøyt 12 millioner. Her er listen over bransjekjendisenes inntekt i 2002.
La det være sagt med en gang. Listen er ikke på noen måte uttømmende. Det finnes flere enn 50 "kjendiser" i it-bransjen. Utvalget representerer et knippe personer som alle lesere av Computerworld har et forhold til. De figurerer rett som det er i våre spalter. Listen som presenteres her er sortert etter inntekt 2002.

Listen toppes altså av Ementors Arne Jensen Kompletts Eric Sandtrø økte sin inntekt mest, mens Ole Morten Settevik opplevde størst inntektsfall i forhold til 200. Settevik gikk i fjor av som Microsoft-sjef for en jobb som en av Jensens nærmeste direktører i Ementor.

Ut fra tallmaterialet var det 22 som opplevde nedgang, mens 28 opplevde en økning i inntekten i det forholdsvis grusomme it-året 2002.

Formue er det også noen som har, nærmere bestemt 25 stykker. Her finner vi sjefsgründer Eric Sandtrø på topp, mens Eilert Hanoa kun har 89.000 i formue. Resten av dem på listen slipper fullstendig unna den ekstra skatten til statskassen.