It-fiasko og farlig epost

It-fiasko og farlig epost

UKEN SOM GIKK: Datatilsynet advarer mot bruk av privat epost, mens EU avviser patent-direktivet. Her er ukens viktigste saker.

EU-parlamentet gjorde kort prosess med lovforslaget om å tillate patenter på programvare. Medlemmene i EU-parlamentet sa onsdag med overveldende flertall nei til forslaget.

I Norge er det flere rettsaker der epost brukes av arbeidsgivere mot de ansatte. Det er naivt å bruke virksomhetens epostsystem til privat epost, mener seniorrådgiver Sverre Engelschiøn i Datatilsynet. Han tror folk flest undervurderer farene når det gjelder epost.

Idar Vollvik fikk solgt sitt hjertebarn Chess til TeliaSonera. Den danske teleanalytikeren Jon Strand var raskt ut med en sviende kritikk av oppkjøpet. - Dette er som å betale 400 kroner for en halvliter, sa Strand

Antallet phishing-angrep økte med 226 prosent fra april til mai. Og en av tre epost-meldinger inneholder virus. Phishing eksploderer.

Opera og Trolltech går sammen for å styrke Linux-mobil. Den nye modellen, ZTE e3, er en avansert Linux-basert mobiltelefon med programvare bygget på Trolltehcs Qtopia/Linux-plattform og som innholder Operas webleser. Den kinesiske teknologi-utviklingsplanen lister opp ZTE e3 som et av de viktigste smartfon-prosjektene i Kina.

Microsoft må ut med tilsammen 5 milliarder kroner i et nytt rettsforlik med IBM. Bill Gates' monopol-regning er nå oppe i 30 milliarder.

Hyggelige nyheter for det norske selskapet AD Columbi. Tønsberg kommune og AD Columbi kjører et prøveprosjekt for hjemmepleiere sammen med Nokia.

-- Vi har jobbet med mobile løsninger i mange år, men først nå ser vi at RFID-basert teknologi tas i bruk for alvor, sier adm. dir. Petter Tønnessen i AD Columbi. I år regner han med det tredoblete i omsetning.

Statoil kjøper kraftige Linux-baserte arbeidsstasjoner fra HP. Det er bare en måned siden selskapet kjøpte inn nye Dell pc-er til alle ansatte i konsernet.

Halvparten av alle it-prosjekter feiler stort på både tid og pris. Dette fører til milliardtap på it-fiaskoer.

Et nytt sikkerhetshull i Internet Explorer baner vei for hacker-angrep.

Salget av flatskjerm-tv-er er firedoblet siden i fjor. Norge er flatere enn Sverige.

Ukes avsluttet med uhyggelige nyheter fra London. Til tross for erfaring fra tidligere katastrofer fikk mange nettaviser problemer med trafikken på serverne. Dette er en stor utfordring, fordi det vil desverre ikke være siste gang vi har umettelig behov for informasjon. Da er det nettet som knytter oss over hele verden sammen.