It-folk er rikest

It-folk er rikest

Fire av de fem på Forbes nye liste over de rikeste amerikanerne jobber i it-bransjen.

Ikke uventet topper Bill Gates fremdeles listen over de rikeste amerikanere. På de første fem plassene får han følge av sin medgründer i Microsoft, Paul Allen, på tredje plass, Michael Dell på fjerde plass, og Larry Ellison på femte plass. Bare Warren Buffett på andre er ikke it-relatert.

 

De neste fem plassene, fra seks til ti, inntas fullstendig av Walton-familie, men etter dem fortsetter suksessene fra it-bransjen. På 11. plass er Steve Ballmer, og på en delt 16 plass ligger de to Google-gründerne Sergey Brin og Larry Page. Pierre Omidyari Ebay ligger rett etter dem på 18. plass.

 

Ungguttene slår Trump

 

Gates har ifølge Forbes en verdi på 51 milliarder dollar. Allen har "bare" 22 milliarder, mens de to Google-gründerne har en antatt verdi på 11 milliarder dollar hver.

 

Andre it-profiler blant de hundre rikeste amerikanere er Amazons Jeffrey Bezos, med 4,8 milliarder dollar på 42. plass, og Gordon Earle Moore, han med Moores lov, i Intel, med 4,6 milliarder dollar på 44. plass. James Goodnight i SAS Institute ligger på 51. plass, og Google-sjef Eric Schmidt på 52.

 

Steve Jobs i Apple ligger helt ned på en 67. plass, med 3,3 milliarder dollar. David Filo i Yahoo er på 73. plass. Alle disse slår for eksempel Donald John Trump, som med 2,7 milliarder ligger på 83. plass.

 

Alderen blant it-rikingene er også bemerkelsesverdig. Mens mange av de andre milliardærene er over 70 og til og med langt i 90-årene, er Gates 49, Allen 52, Dell 40, mens "Google-guttene" Brin og Page bare er 32 år gamle.