500 millioner til Telecomputing

500 millioner til Telecomputing

Avtalen med Aleris er selskapet største kontrakt noensinne.

Helse- og omsorgsforetaket Aleris inngår en fem år lang avtale med Telecomputing.

It-selskapet skal levere drift og support til hele Aleris' svenske virksomhet. Telecomputing forteller at dette er den største enkeltstående kontrakt de har inngått noensinne.

Ifølge Finansavisen kan avtalen ha en verdi på opp mot 100 millioner kroner årlig, men selskapet understreker overfor Computerworld at de ikke ønsker å gå ut med avtalens verdi, og at dette blir spekulasjoner.

"Svært viktig"

- Denne avtalen er svært viktig og stimulerende for oss i Telecomputing, forteller administrerende direktør Sven Tore Kaasa i en pressemelding.

- Avtalen er samtidig en bekreftelse på at våre fleksible og skalerbare it-løsninger er attraktive også for større, ekspansive selskaper med mange brukere og lokasjoner.

I Norge har Aleris allerede vært kunde av Telecomputing siden 2006. I forbinnelse med avtalen skal 11 it-ansatte fra Aleris overføres til Telecomputing.

Får fokus

I tillegg til å levere standardtjenester som drift av skrivere og klienter, skal Telecomputing også levere service management, support og "samhandlingsmodell for styring og ledelse av hele funksjonsleveransen".

- Ved å outsource it til Telecomputing kan vi fokusere mer tid og krefter på vår egen kjernevirksomhet og fortsatt utvikling av denne, sier it-direktør Lars Öhman i Aleris.

IT-Helse