Britisk legehjelp på nett

Britisk legehjelp på nett

Nå får norske leger gratis tilgang til 350 online-kurs fra British Medical Journal.

British Medical Journal og nett-tjenesten Univadis har inngått en avtale som gir leger tilgang til 350 interaktive kurs.

British Medical Journal er en av verdens ledende, uavhengige medisinske tidsskrifter. Univadis er en nett-tjeneste som brukes av 5500 norske leger.

- Dette er en unik kursportefølje som veldig mange leger kan dra nytte av. Den er gratis tilgjenglig på to betingelser, du må være lege og du må være logget inn på vår webtjeneste, sier Camillo Løken, Produktsjef i Univadis.no, til Computerworld.

20 sykdomsfelt

BMJ Learning lanserer nye kurs hver uke. I basen ligger det tilgjengelig 350 kurs innen 20 terapifelt. I juni blir det lagt ut 46 nye kurs innen for eksempel kardiologi, diabetes, revmatologi og psykiatri. I flere land gir kursene tellende kurstimer, men foreløpig er det ikke tilfelle i Norge.

- BMJ Learning er allerede i bruk av 82.000 leger i Storbritannia. Denne nye avtalen for Europa, Afrika og Canada vil gi en halv million leger tilgang til vår ekspertise innen medisinsk utdannelse, sier styreformann Michael Chamberlain i BMJ Group i en pressemelding.

Det betyr at norske leger får samme tilgang som sine kolleger i 32 andre land.

- For norske leger er dette en god mulighet å holde fagkunnskapen oppdatert. Kursene til BMJ har høy standard. De kan tas i arbeidstiden eller på fritid, avhengig av situasjonen. De er tilgjenglig fra enhver plass med nettilkobling, sier Løken.

Kursene er på engelsk.

Les om:

IT-Helse