Dansker vil ha norsk helseløsning

Dansker vil ha norsk helseløsning

Imatis lykkes i Danmark, men mener helseprosjekter kveles i Norge.

Det norske selskapet Imatis, som utvikler løsninger for helsevesenet, har inngått en avtale med den danske regionen Sjælland og Roskilde Universitet. Avtalen omfatter fem sykehus over tre år, og har en verdi på 20 millioner danske kroner.

- Dette er en stor kontrakt for oss. Det er veldig morsomt. Vi har flere interesserte fra Danmark, i tillegg til Sverige og en del andre land, sier Morten Andresen, administrerende direktør for Imatis, til Computerworld.

Sengetun

Løsningen som nå implementeres i Region Sjælland og Roskilde Universitet er en videreføring av sengetun-systemet som båre St. Olavs og Ahus bruker. Sengetun er en måte å organisere sengerom. Den danske regionen beskriver løsningen i en pressemelding som ”smart it og storskjermer for bedre behandling”.

”Når akutte patienter skal behandles, kreves det hurtige beslutninger og sikre data. Derfor skal data fra andre leger, spesialister, sykehus og allmennleger sorteres, og informasjon om den enkelte pasient skal vises sikkert og hurtig”, skriver helseorganisasjonen.

Avtalen betegnes som et forskningsprojekt. Hensikten er å finne ut hvordan leger og sykepleiere kan raskest og best få overblikk over all relevant informasjon i forbindelse med et pasientforløp.

Nå er der satt opp store flatskjermer på tre avdelinger i Region Sjællands sykehus for å teste nye former for overblikk over pasientene på avdelingen.

Vanskelig i Norge, lettere i utlandet. Les videre på neste side!

Les om:

IT-Helse