Dataspill skal forhindre fedme

Dataspill skal forhindre fedme

Et nytt dataspill utviklet i USA skal holde barna sunne og aktive.

Amazing Food Detective er et dataspill spesielt utviklet for barn i 9-10 års alderen, som oppmuntrer dem til sunnere kosthold og mer fysisk aktivitet. Spillet er utviklet i USA, et land som sliter med store fedmeproblemer blant både barn og voksne.

Det kan kanskje virke mot sin hensikt å bruke passiviserende dataspill til å nå slike mål, men Kaiser Permanente ser ut til å ha tenkt på det meste. Etter 20 minutter med spilling slutter nemlig spillet å fungere, og barna oppfordres til å gjøre noe annet, fortrinnsvis å være litt aktive. Etter en time vil spillet igjen starte å fungere.

I spillet får barna leke detektiv, og skal blant annet tolke innholdsfortegnelser på forskjellige matprodukter, samt for eksempel laere hvor mye sukker og fett det finnes i forskjellige matvarer, som brus, potetgull og sjokolade.

- Å kun komme med forbud og formaninger om at barna skal spise mer frukt og grønt fungerer ikke, sier Ray Baxter i Kaiser til Reuters.

Ved å forebygge allerede i tidlig alder håper man å hindre sykelig overvekt også senere i livet. Noe som nok er i utviklerens interesse. Spillet er nemlig utviklet av Kaiser Permanente, et av de største private helseforetakene og helseforsikringselskapene i USA.

Spillet vil sendes ut til over 5 000 skoler i USA, og det er i tillegg mulig å laste det ned gratis fra selskapets nettsider. om i USA.

Les hele saken hos Reuters.

LES OGSÅ: Dataspill gjør deg slankere

IT-Helse