Få medisintips til din Iphone

Få medisintips til din Iphone

Svensk applikasjon gir råd om reseptfrie legemidler.

En ny svensk tjeneste på Apples Iphone gir tips om legemidler uten resept.

Tjenesten lanseres denne uken i Sverige, skriver det svenske IDG-nettstedet It i vården.

Fri informasjon

Den nye Iphone-applikasjonen er skrudd sammen av Medicinera.se, som har en stor helseressurs for egenhjelp på nettet. Ifølge selskapet selv "Sveriges mest tilgjenglige "egenvårdsguide" (selvhelseguide)".

Applikasjonen Medicinera.se inneholder et 90-talls kortfattede artikler om ulike tilstander som kan behandles med reseptfri legemidler. Alle tekster har skrevet og kvalitetssikret av farmasøyter.

Bak nettstedet og Iphone-app-en står selskapet Scandinavian Outcomes, som utvikler løsninger for farmasøyter og helsesektoren.

Penger på sikt

Tanken er at brukeren skal kunne plukke frem informasjon når de handler i butikker som selger reseptfri legemidler, men mangler personal som kan gi råd. Innholdet til den nye Iphone-tjenesten finnes allerede på nett, men er nå lettere tilgjengliggjort for smarttelefonen. Nettstedet ble lansert i vår i år.

- Fordelen med denne app-en er at man har informasjonen overalt tilgjenglig. Man trenger ikke å koble seg til nettet hver gang den brukes, sier David Becedas, toppsjef i selskapet Scandinavian Outcomes.

Tjenesten Medicinera.se til Iphone kan lastes gratis og brukes fritt. Selskapet tror at de over tid kan tjene penger på samarbeid med apotekerne.

IT-Helse