Følger i helse-Hanssens fotspor

Følger i helse-Hanssens fotspor

It-bransjen og helseledere er i San Francisco for å forberede seg til samhandlingsreformen.

25 personer fra det norske helsesystemet og helserelatert it-bransje reiste denne helgen til USA for å se på nærmere på helseindustrien i San Francisco og Silicon Valley.

- Noe av tanken med å ha med både helsevesenet og it-bransjen er å ha mulighet til å dele erfaringer og utfordre hverandre i forhold til bedre samhandling, sier Syversen.

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen reiste i fjor til San Francisco. Informasjonen har vært viktig for hans visjon for digitaliseringen av det norske helsevesenet.

- IKT-Norge tok initiativ til denne turen fordi statsråd Hanssen så klart la vekt på de erfaringene som han opplevde i USA, sier direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, Fredrik Syversen.

Samhandling

- It vil være den viktigste innsatsfaktoren for å oppnå bedre samhandling, og det er derfor viktig at vi som bransje bedre forstår de utfordringene som norske helsemyndigheter og norske helseledere står overfor for å gi de bedre løsninger, sier Syversen.

Programmet er fullpakket fra morgen til kveld, mandag til torsdag.

– Vi har en hel dag på Kaizers Permanente som vel er en av de sykehusløsningene i verden som har en mest helhetlig tankegang rundt pasienten, og her tror jeg vi har mye å lære. I tillegg står besøk på Stanford, og andre sykehus i distriktet på agendaen, sier Syversen.

Les det fullstendige intervjuet med Bjarne Håkon Hanssen om digitaliseringen av helsevesenet i It-helse, et bilag som distribueres med Computerworld og Dagens Medisin, neste uke.

Les om:

IT-Helse