Gjør livet til et spill

Gjør livet til et spill

Vil du slutte å røyke? Begynne å trene? Rollespillet Habit RPG kan kanskje hjelpe.

Et nettbasert rollespill tar det du har å gjøre, og gjør dem om til deler av et rollespill. For hver oppgave du løser får du erfaringspoeng, stiger i erfaringsnivå og holder avataren din i live.

Det kan være vanskelig å innøve nye vaner, det heter at det tar omtrent tre uker før nye oppgaver og gjøremål blir en vane - noe man pleier å gjøre eller er vant med å gjøre.

Det vil rollespillet Habit RPG hjelpe deg med, og innøving av vane blir en lek.

Spillet fungerer på den måten at du definerer vanen du vil øve inn, og får erfaringspoeng hver gang du husker å utføre oppgaven. Du kan også legge til egen-definerte gjøremål som kan fullføres for å tjene både erfaringspoeng og "gullpenger".

Disse gullpengene kan du bruke til å kjøpe våpen og utstyr til avataren din. Spesielt helsedrikken kan komme godt med, for dersom du ikke fullfører en oppgave eller glemmer å jobbe med vanen din mister avataren din helse. Slacker du av for mye, vil han til slutt dø.

Avataren får forresten påfyll av helse hver gang du når et nytt erfaringsnivå, og du kan også definere egne belønninger som kan kjøpes for opptjente gullpenger.

Spillet selv foreslår "En episode av Game of Thrones" som belønning, eller den enklere og i denne sammenhengen selve definisjonen på ordet belønning og motivasjon, nemlig "Kake".

Habit RPG kan kjøres på alle operativsystemer og nettlesere, og teamet bak har startet en kickstarter-kampanje for å utvikle en app til mobil.

Se video: HabitRPG - Your Life, the Role Playing Game

Les om:

IT-Helse