Gratis trådløsnett på sykehuset

Gratis trådløsnett på sykehuset

Helse Vest gir pasienter, pårørende og besøkende fri nettilgang.

Besøker du en av de mange klinikker eller sykehus tilknyttet Haukeland Universitetssykehus, trenger du ikke legge igjen pc-en i bilen. Helse Vest har nå åpnet internett for alle besøkende. Wifi-satsingen bygges ut fortløpende, og dekker de fleste avdelingene.

- Vi har en policy hvor vi ser at dette er nødvendig for våre gjester. Om de er pasienter eller pårørende, er mange avhengige å være på nett gjennom epost eller vanlig surfing. Derfor bestemte vi oss for å gjøre dette til en tjeneste, sier Erik Hansen, administrerende direktør for Helse Vest IKT til Computerworld.

Epost obligatorisk

Det trådløse nettverket er gratis for pasienter, pårørende og besøkende på sykehuset. Man kan bare klikke seg inn på nettleseren på en bærbar pc eller smarttelefon, og logge seg inn.

Det eneste som er påkrevet er et navn og en epostadresse. Da får man en epost med innloggingspassord.

- Vi valgte å gjøre navn og epostadresse obligatorisk. Men vi kontrollerer ikke navn. Du må identifisere seg, men det er ingen sjekk, sier Hansen.

Etter 24 timer får du beskjed om å opprette brukeren på nytt igjen. Tilkoblingen til internett er tilsvarende det man får på flyplasser og hoteller.

- Ta med pc

- Det er fritt tilgang på for eksempel Gardermoen. Jeg har inntrykk av at dette begynner å bli vanlig. Dette er noe vi har utviklet selv, og jeg har ingen kunnskap om hvordan dette ellers er i helsesektoren, og om andre sykehus tilbyr det samme, sier Hansen.

Haukeland Universitetssykehus har pasientterminaler, men bare på kreftavdelingen. Nå kan altså pasienter ta med pc selv, og benytte seg av internett.

- Vi ser at dette er et generelt behov. Vi har ingen planer å investere i flere pasientterminaler, men nå kan pasienter ta med egen pc. Wifi fungerer også på smarttelefoner, som flere av oss har, sier Hansen.

Her kan du se oversikten over dekningen på HS.

Les om:

IT-Helse