HP-kontrakt heldig for Ascom

HP-kontrakt heldig for Ascom

Ascom får bidra med kommunikasjonsplattformen i HPs Østfoldssykehus-kontrakt. HP planlegger nå flere sykehusprosjekter med Ascom.

I juli ble det kjent at HP stakk av med kontrakten for å bygge såkalt Enterprise 5001-infrastruktur i forbindelse med nytt Østfoldssykehus.

Sammen med sine partnere skulle de få 112 millioner kroner for jobben, som gjøres på oppdrag fra Helse Sør-Øst.

Nå tar selskapet Ascom Wireless Solutions bladet fra munnen og roper hurra for prosjektet. De er nemlig underleverandør, og får rundt ti prosent av kontraktsummen for å birdra med kommunikasjonsplattformen i løsningen.

- Heldig partnerskap

Kommunikasjonsplattformen skal håndtere kritiske alarmer og personalarmer, pasientsignal, intercom, trådløs telefoni og en applikasjonspakke med intelligent programvare for planlegging av arbeidsprosesser, skriver de i en pressemelding.

- Vi er meget stolte over å være en del av dette viktige infrastrukturprosjektet og levere våre avanserte løsninger for pasienter og personale, sier Claes Ödman, Ascoms administrerende direktør.

Ikke minst er de godt fornøyd med å bli teamet opp med HP.

- Partnerskapet med HP er også viktig. Det er første gang vi er partnere i denne typen prosjekter, sier Ödman.

Permanent helse-partnerskap

HP er også fornøyde med å ha Ascom, som har plenty erfaring fra sykehusprosjekter i andre land fra før, som underleverandør. På bakgrunn av felles erfaringer og strategisk innsikt fra Nytt Østfoldsykehus, planlegger HP å utvikle en mal for behandling av ikt-prosjekter på sykehus med Ascom som partner, heter det i pressemeldingen.

- Ascoms løsninger spiller en ekstremt viktig rolle i prosjektet ved Nytt Østfoldsykehus og i andre avanserte sykehusmiljøer. Det finnes kraftige synergier i våre selskapers tilbud og kompetanser. Dette ønsker vi å utnytte i fremtidige prosjekter, sier Kaare Finbak, direktør for forretningsuvikling ii HP Norge.

- Vårt samarbeid gjør at vi kan tilby bransjens beste løsninger til sykehus, ikke bare i Norden, men også internasjonalt. Dette innebærer noen meget spennende internasjonale perspektiver for begge selskaper.

Det nye sykehuset på Kalnes i Østfold er planlagt ferdig i november 2015.

IT-Helse