HP vant europeisk drakamp

HP vant europeisk drakamp

I dag klokken tolv ble Hewlett-Packards europeiske Center of Excellence innen helse åpnet på Bryn. Både statssekretær Kari Henriksen, direktører for partnere og helsetungvektere bidro.

Fire rom i Hewlett-Packards lokaler på Bryn er avsatt til dette kompetansesenteret på Helse. Det har vært en drakamp mellom en rekke europeiske land.

Norge vant på grunn av sitt bidrag til de nye sykehusene som bygges opp i Norge, både St. Olavs Hospital i Trondheim og Akershus Universitetssykehus i Lørenskog.

Hewlett-Packard (HP) gjør det ikke alene. Cisco, Imatis, Microsoft og Telenor er partnere. Det er partnernes ekspertise som samlet skal bidra til nye løsninger til beste for hele Europa.

Tunge talere

Den offisielle åpningen ble foretatt av statssekretær Kari Henriksen. Deretter fulgte taler av Baldur Johnsen, direktør for helse i HP, av Dr. Bill Crounse direktør for helse i Microsoft, av Sjefslege Bjørn Magne Eggen og av pr-sjef Arve-Olav Solumsmo i Helsebygg Midt-Norge.

Talene omfattet hull i verdikjeden innen it, ledende trender i helseindustrien, prosessen og opplæringen av de ansatte for å håndtere it i helse og infrastrukturen for helse som en integrert del av bygningsmassen.

Senteret

I det første rommet møtte besøkende to senger. Pasienter og medisinsk apparat var tilstede, og kombinasjonen av medisinsk ekspertise, teknologi og kompetanse sto i fokus.

Videre var det et mottaksrom med mye utstyr fra leverandørene, et stillerom og et demonstrasjonsrom. Over tid vil det seneste innen helseteknologi bli tilgjengelig ved senteret slik at det kan presenteres for helseinstitusjoner og interessenter for hele Europa.

KAKE: Tunge fagfolk, statssekretær, europeisk presse og andre inviterte vil få nyte kake. (Foto: Ahlert Hysing)

Les om:

IT-Helse