Hypokondermus fra Iogear

Hypokondermus fra Iogear

Iogear har lansert en ny datamus med fingeravtrykksleser og bakteriedrepende skall.

Personal Security Mouse fra Iogear er utstyrt med bakteriedrepende nanoteknologi som skal hindre at de små sykdomssprederne formerer og koser seg på musen.

LES OGSÅ: Syk lagring

Det er godt kjent at datamaskiner er rene bakteriebomber. De små mikrobene storkoser seg blant flass, gammel svette og hår som gjemmer seg nede i tastaturet og på datamusen. Nå har altså Iogear laget en mus som skal beskytte både deg og dataene dine.

Skallet på musen er laget med nanopartikler bestående av titanoksid (TiO2) og sølv. Metallene i musens overflate deaktiverer enzymer og proteiner for å hindre et bredt spekter av bakterier, sopp og alger fra å overleve på musen. Den biten skal altså holde deg frisk å rask.

Det kan være verdt å merke seg at Iogear understreker at musen på ingen måte kan gi hundre prosent sikring mot sykdom. Og ikke minst at folk absolutt ikke må finne på å spise den, i den tro at musen kan fungere som medisin.

Den andre beskyttelsen musen er utstyrt med er myntet på dataene du har lagret på maskinen. Musen er nemlig utstyrt med en fingeravtrykksleser som kan brukes til pålogging på maskinen. Fingeravtrykksteknologien i musen er 99 prosent sikker og gjør at du kan droppe passord, og bruke fingeren til å logge inn i stedet.

Rent bortsett fra bakteriedreping og biometrisk datasikring, er musen relativt normalt utstyrt. Den optiske føleren er på 800 dpi, mens tilkobling til maskinen skjer via usb.

Musen er klar for salg nå. Prisen er satt til 90 dollar i USA, eller rundt 900 kroner inkludert norske avgifter.

Les mer hos Iogear.

LES OGSÅ: Bakteriefri mus

IT-Helse