Imatis vant det nye østfoldsykehuset

Imatis vant det nye østfoldsykehuset

Leveransen fra Imatis inneholder blant annet samhandlingstavler, løsninger for mobilitet, meldingsutveksling og kliniske arbeidsflater.

Endelig kan Imatis slippe norsk jubel. Det lille Porsgrunn-selskapet har i årevis vært aktivt i utlandet, men har fått lite medvind i hjemmelandet. Kontrakten det nye østlandssykehus som bygges på Kalnes er derimot en storfisk som Imatis kan spise lenge av.

- Størrelsen på kontrakten er forløpig konfidensielt, men det er ganske stor for oss. Det bygger en langsiktig relasjon som sikrer omsetning av selskapet på lang tid, sier Morten Andresen, markedssjef i selskapet, til Computerworld.

Et nytt østfoldsykehus skal sikre befolkningen fullt ut dekkende spesialisttilbud med diagnostikk, behandling og rehabilitering i god samhandling med kommunehelsetjenesten og andre sykehus. Sammen vil dette gi pasienten en helhetlig helsetjeneste.

I 2015 - 2016 skal dette nye sykehuset stå klart. Et helt nytt bygg på Kalnes og et oppgradert bygg i Moss vil gi 300 000 østfoldinger et godt sykehustilbud i framtiden.

- Vi er godt fornøyd å være med på dette, etter å ha jobbet steinhardt i Danmark de siste tre årene, sier Andresen.

LES OGSÅ:

Schizofren industripolitikk

Jobbet i Danmark

Andresen henviser til en vanskelig periode i selskapet der ingen norske aktører ville være med på å videreutvikle produktene. Imatis’ logistikk- og mobile løsninger brukes både på St Olav og Ahus, men for neste generasjon måtte selskapet finne utenlandske aktører. Sykehus i Australia og særlig Danmark har vært med på å gjøre selskapets programvære mer dynamisk og innrettet på samhandling på sykehus.

- VI følte at produktene var for statiske, og ønsket et samarbeid med brukerne for å utvikle dem videre. Nå har vi jobbet tre år i en region i Danmark.

Ut fra det er de store berørelsesskjermene ifølge Andresen blitt sentral i sykehusmiljøet, og fungerer også stadig oftere som portalløsning for klinisk informasjon.

LES OGSÅ:

Anbud skaper frustrasjon

Nå hjem til Norge

Hovedtanken bak utformingen av det nye sykehuset i Østfold er at bygget og it-systemene skal støtte opp under god samhandling. Leveransen fra Imatis vil understøtte samhandlingen ved sykehuset, og inneholder blant annet samhandlingstavler (logistikk), løsninger for mobilitet, meldingsutveksling og kliniske arbeidsflater.

Selskapets systemer har vist seg å være svært effektive til å bidra med nødvendig prosess-støtte, samhandling og ressursstyring på tvers i sykehuset.

- Vi er svært tilfredse med å få disse løsningene inn i et visjonært norsk prosjekt som nytt østfoldsykehus, sier daglig leder Lill-Ann Bråthen i en pressemelding.

Teknologien fra Porsgrunnsbedriften vil benyttes sentralt i arbeidsprosessene til de ansatte ved sykehuset. Det vil etableres integrasjoner til den elektroniske journalen, lab-systemene, booking, røntgen med mer. Programvaren skal benyttes på nettbrett, mobile telefoner, touch-skjermer og selvfølgelig vanlige pc-er.

Imatis vil benytte CSC Danmark og ICTEC som underleverandører innenfor booking og prosjektledelse.

LES OGSÅ:

Dansker vil ha norsk helseløsning

Les om:

IT-Helse