IOS 8 Healthkit endelig operativt

IOS 8 Healthkit endelig operativt

Ny Jawbone-app gjør armbånd overflødig, og iHealth-maskinvare er kompatibel med Apples Health-app.

IOS 8.0.2 var startskuddet for Apples Health-rammeverk.

Nå får tredjepartsapper mulighet for å skrive til felles helsebank i IOS 8.

Mye av det som er nytt i Apples nye operativsystem for mobile enheter, ligger i kulissene. Som for eksempel utvikler-rammeverket Healthkit, som lar app-utviklere skrive helserelatert informasjon tilbake til en felles infobank.

Snart vil man sikkert kunne kommunisere med helsevesenet på denne måten også - og kanskje til og med slippe unna litt dødtid på venteværelset.

Det betyr at du kan samle informasjon om kropp og helse fra ulike kilder til et felles sted, og dette kan avleses via den nye Health-appen man får gratis med IOS 8.

Opprinnelig skulle dette virke umiddelbart, men Apple fikk problemer og måtte utsette. Men heller føre var enn etter snar, spesielt når det gjelder så personlige opplysninger som helse.

Jawbone tar konsekvensene?

Jawbone er blant de første til å oppdatere sine apper til å støtte Healthkit. Og lanserer faktisk også en ny app som, brukt sammen med en iPhone 5s eller nyere, faktisk overflødiggjør bruk av sensor-armbånd for å telle skritt. Dette vil sikkert mange andre pedometer-produsenter merke også, og spesielt iPhone 6-brukere vil kunne dra nytte av Apples spesielle bevegelsesprosessor i kombinasjon med de nye barometrene som måler vertikal høydeforskjell som når man går i trapper.

Jawbones nye app er tilgjengelig gratis på iTunes Appstore her - og vi antar at man legger seg i selene for å komme med nye armbånd som har flere og mer avanserte sensorer, slik at man kan ligge et lite hestehode foran Apple igjen før iPhone 7 lanseres.

iHealth fullt på banen

En annen stor produsent av smarte hels-målere er iHealth Labs. I produktspekteret har de blant annet blodtrykksmåler, pulsoksymeter smartvekt og glukometere som kan benyttes sammen med IOS-enheter. Nå er all deres maskinvare samt tre apper kompatible med IOS 8 Healthkit, meldes det .

Med dette kan femtem vitale data meldes tilbake til Health: Blodsukker, blodtrykk, hjertefrekvens, skritt, distanse, aktive kalorier, søvnanalyse, vekt, BMI, kropssfett, slank kroppsmasse, og oksygenmetning i blodstrømmen. Denne informasjonen lagres trygt på din iPhone.

Verdens minste glukometer

Og mens vi er inne på det: iHealth Labs lanserte for en stund tilbake verdens minste glukometer med IOS-støtte. iHealth Align er både rimelig og kompakt, og kobles til en iPhone via hodetelefonutgangen. iHealth Labs lager også et trådløst glukometer.

iHealth Align er ikke tilgjengelig for direktesalg i Europa ennå, men selges i USA. Sjekk ut en instruksjonsvideo nedenfor.

Via iHealth Labs

IT-Helse