It-folk mest sporty

It-folk mest sporty

Hver fjerde it-ansatt må få treningstilbud for å ta en ny jobb. Det er langt flere enn gjennomsnittet.

Programmerere og nettverksadministratorer har kanskje ikke ryktet på seg for å være de sunneste gutta i klassen.

Men en ny undersøkelse viser at det er nettopp it-folk som er mest opptatt av treningstilbud på arbeidsplassen.

1062 yrkesaktive ble spurt i undersøkelsen, og hele 22,2 prosent av de spurte i it-bransjen oppgir at treningstilbud er helt avgjørende når de skal velge arbeidsplass.

Dette er langt foran gjennomsnittet, som ligger på 12,7 prosent.

LES OGSÅ: Sliter du med helsa?

- I IT-bransjen er det svært mange arbeidstakere som tilbringer store deler av dagen sittende foran skjermen. Statiske stillinger over tid øker faren for slitasjeskader, kroniske lidelser og langtidssykmeldinger. Derfor er det prisverdig at både arbeidstakere og arbeidsgiver gjør en ekstra innsats for å bedre den fysiske helsen på arbeidsplassen, sier administrerende direktør Kristian Fæste i Xtra personell, som gjennomførte undersøkelsen.

Og it-bransjen hører tilsynelatende på sine ansattes bønn. Undersøkelsen viser nemlig at 57,8 prosent av it-bedriftene gir et treningstilbud til sine ansatte, noe som er over dobbelt så mange som for eksempel bedriftene i handel og kontor, eller serviceyrkene.

LES OGSÅ: En av tre utslitt etter it-jobben

- Jeg tror bedrifter i økende grad vil tilby helsetilbud, sier Fæste.

- Både fordi det etterspørres, og fordi dette er i bedriftenes interesse. Å tilby helserelatert goder er en veldig god investering.

I videoen under får du tips fra Ergogroups lokaler om hvordan du forebygger helseplager, og vi tar en tur innom treningsrommet for å se hvor sporty it-folket egentlig er!

IT-Helse