It-trøbbel stoppet Ullevål sykehus

It-trøbbel stoppet Ullevål sykehus

Strømbrudd ga problemer med journalsystemet og skapte pasientkaos.

Torsdag formiddag var det full stans i pasientbehandlingen på Ullevål sykehus, skriver VG Nett.

Hele journalsystemet på Ullevål var utilgjengelig, og systemet skal ha vært nede før legene kom på jobb torsdag morgen.

Bekrefter problemer

Cato Rindal, direktør for IKT i Sykehuspartner som er ansvarlig for driften av it-systemene, bekrefter problemene overfor Computerworld.

Ifølge Rindal skyldes nedetiden strømbrudd på et av datarommene på sykehuset.

- Et av datarommene er mørklagt på grunn av et strømbrudd. Vi vet ikke helt hva som har skjedd, men jobber med å få tjenesten opp så fort som mulig, sier han.

Andre datarom klarte ikke å overta driften som planlagt.

- Det skulle bli overtatt av et annet datarom, men det skjedde ikke. Det skal selvsagt være full redundans i systemene, men det fungerte ikke som planlagt.

- Stemmer det at det ikke kan behandles pasienter akkurat nå?

- Det er ikke opp til meg å bestemme behandling, men det er helt tydelig at bortfall fra klinisk informajson er kritisk, sier han.

- Jeg vet ikke helt hva status er nå, og om tjenestene er oppe igjen. Vi har etablert kriseledelse hos oss, og følger prosedyrene. Vår fokus er å få dette fortest mulig opp igjen.

Få Computerworlds nyhetsbrev om helse og it

Manuelle rutiner

En melding publisert torsdag kl. 10.15 på Oslo universitetssykehus nettsider står det at et planlagt strømbrudd var årsaken til problemene.

"Systemene er på vei tilbake til normal situasjon, men vi regner med at det vil være forstyrrelser resten av dagen. I påvente av normalisert drift benyttes manuelle rutiner i pasientbehandlingen", heter det i driftsmeldingen.

Les om:

IT-Helse