Livsfarlige datamaskiner

Livsfarlige datamaskiner

Visste du at datamaskinen din egentlig prøver å ta livet av deg? Vel å merke hvis du ikke behandler den pent.

Elektronikk kan være både nyttig og morsomt, men visste du at de fleste datakomponenter inneholder en rekke stoffer som kan være potensielt dødlige?

LES OGSÅ: Nye bærbare fulle av gift

Amerikanske PCMag har funnet ut hvilke stoffer som finnes i en normal datamaskin, og hvilke skadeeffekter de kan ha på oss mennesker.

En normal datamaskin er bygd opp av hovedkort, minnebrikker, harddisker og så videre, i tillegg er de gjerne koblet til en skjerm, enten LCD eller CRT.

Hovedkort lages for eksempel med en stor dose Beryllium, et stoff som er kreftfremkallende. LCD-skjermer inneholder blant annet kvikksølv, som kan gi hjerneskade, vel og merke om du av en eller annen grunn velger å spise det.

Er du av den litt bakstreverske typen som fortsatt bruker bilderørsskjerm, burde du være klare over at slike skjermer fort kan inneholde en god del bly, som også er giftig og kan gi nyre- og nerveskader.

Ellers kan det være verdt å merke seg at det kan være en fordel å ha minst mulig kontakt med ståldetaljer i datamaskinen din, da disse er forsterket med heksavalent krom, et stoff som både kan føre til Astma og skader i DNA.

Det er altså mye skummelt som brukes, men selv om de aller fleste av stoffene er svært så giftige, er det liten sjanse for at de vil ta livet av deg. Bare husk å ikke drikke kvikksølv fra LCD-skjermen, eller spise hovedkortet til middag.

Se hele listen hos PCMag.

Se hva en bærbar inneholder.

LES OGSÅ: Vil stoppe giftig pc-søppel

IT-Helse