Lyse satser på velferd

Lyse satser på velferd

Treårig pilotprosjekt danner grunnlag for konsernets satsing på kommersialisering av verlerdsteknologi.

Lyse har gjennomført pilotprosjekt innen velferdsteknologi de siste re årene, og har latt eldre teste sensorbaserte tjenester som skal gjøre det lettere å bo lengre hjemme. Nå skal teknologien kommersialiseres, heter det i en pressemelding .

- Vi ser at markedet innen velferdsteknologi begynner å røre på seg. Vi må nå ruste oss med de rette samarbeidspartnerne i hele verdikjeden slik at vi er klare for bording når toget går, forteller Eirik Gundegjerde, administrerende direktør i Lyse Smart.

Skal vinne kommunene

Gundegjerde forventer at flere av landets kommuner snart kommer med sine anbudsutlysninger på velferdsteknologi, og ønsker å posisjonere seg i markedet.

- Den tekniske plattformen vi nå har utviklet gjør oss svært attraktive for kommuner i hele landet, sier Gundegjerde.

Konsernet har nemlig regnet ut at det mellom 2013 og 2030 vil være en økning på 46 prosent i eldre over 67 år som trenger tjenester fra det offentlige i eksempelvis Rogaland fylke. Ifølge regnestykket til Lyse, kan kommunene spare rundt 600.000 kroner for hvert år en person kan bo hjemme.

Lyse refererer også til en analyse (PDF) fra byrået Ny Analyse, som har regnet ut at dersom 15-25 prosent kan bo hjemme lengre i stedet for å flytte på institusjon, kan velferds-Norge spare mellom 12 til 20 milliarder kroner i 2030. En pen sum, med andre ord.

Konsernet er nå i ferd med å bygge en avdeling for velferdsteknologi, og satser i første omgang på å ansette en avdelingssjef og en partner- og salgsansvarlig.

Denne organisasjonen vil utvides i takt med markedet, opplyser Lyse.

Les om:

IT-Helse