Med mobildokking inne i armen

Med mobildokking inne i armen

Trevor mangler venstre arm. Til gjengjeld har han fått montert inn en Nokia C7 i protesen.

Den 50 år gamle briten Trevor Prideaux har fått ustyrt sin prostetiske venstrearm med en dokkingstasjon til sin Nokia C7 smarttelefon.

Prideaux ble født uten venstre underarm, og har gått med protese siden han var tre år gammel. Han har slitt med å foreta telefonsamtaler og sende tekstmeldinger med bare én hånd, særlig etter at det ble vanlig med berøringsfølsomme smarttelefoner, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Å kommunisere med mobiltelefon er svært viktig for Prideaux i jobben som daglig leder i catering-bransjen, han forteller at enkelte ganger har han måttet balansere telefonen på protesen for å greie å skrive tekstmeldinger.

Denne sommeren søkte han hjelp hos Exeter Mobility Centre (EMC), en behandlingsinstitusjon i England som hjelper folk som har ulike typer funksjonshemminger med å få et bedre liv.

- Først tok vi et avtrykk av mobiltelefonen, slik at vi hadde en nøyaktig mal å jobbe med, forklarer sjefen for protesedesign hos EMC, Dave House.

- Det var en rekke faktorer vi måtte ta hensyn til, blant annet at telefonen satt trygt, men likevel var enkel å få løs med bare én hånd. Videre måtte vi passe på at ikke telefondokkingen skulle få innvirkning på protesens øvrige funksjon, og at vi kunne lage den på nytt, dersom telefonen skulle erstattes med en annen telefon med ulik størrelse eller design.

Spurte Apple, fikk hjelp av Nokia

Nokia har hjulpet til med å designe protesen, og etter et vellykket forsøk der passformen ble testet, ble protesen produsert og levert til Prideaux.

- Nå kan jeg svare på telefonsamtaler og skrive tekstmeldinger bare ved å bruke den ene hånden, mens telefonen sitter inni armen min, sier Prideaux til The Telegraph.

- Når noen ringer meg kan jeg svare enten ved å holde armen mot øret, eller jeg skrur på høyttaleren. Jeg kan også ta telefonen ut hvis jeg trenger det, sier han.

Prideaux sier han først tok kontakt med Apple om ideen, men at hans spørsmål om å få et tomt iPhone-deksel for å teste med ble avslått av selskapet.

Nokia viste seg å være mer samarbeidsvillig, og dokkingen i protesen er spesialtilpasset Nokia-telefonen C7. Det gjør den for trang til å få plass til dagens Iphone-telefoner.

IT-Helse