Microsoft med antivirus på do

Microsoft med antivirus på do

Forbud mot håndhilsing. Ingen klemmer. Se it-bedriftenes tiltak mot svineinfluensa.

Redselen for svineinfluensa har også begynt å snike seg inn i norsk it-bransje. Mange it-bedrifter er internasjonale og kjennetegnes av mye reiser, mange kundekontakter og hyggelig omgangsform. Helt grunnleggende er håndhilsing.

Det skremmer noen, og de første it-selskapene har satt i gang alvorlige tiltak for å unnmgå at sine medarbeidere smittes av A H1N1-virus, best kjent som svineinfluensa.

Mandag ble kjent at Microsoft i Nederland fraråder sine ansatte å håndhilse på hverandre eller sine kunder. Men, sier en talskvinne for selskapet til avisa Algemeen Dagblad, ingen overvåkes om de holder seg til forbudet.

Bestemmer lokalt

Er dette en sentral avgjørelse som Microsoft har tatt i USA, og sendt ut til sine kontor i alle land, spør vi kommunikasjonsdirektør, Eirik Lae Solberg.

- Nei, tradisjonelt bestemmer de ulike lokale kontorer selv om slike saker. Vi har ikke kommet med et slikt råd til våre ansatte, sier han.

Men noen tiltak har selskapet tatt også her i landet.

- Vi har iverksatt noen tiltak for ekstra hygiene. Det betyr i praksis at vi gir alle gjester og ansatte tilgang til hånddesinfeksjon. Vi har blant annet bestilt montering av automatdispenser for slik hånddesinfeksjon til alle toalett, sier Lae Solberg.

Microsoft Norge følger ellers i stor grad anbefalinger som kommer fra norske helsemyndigheter. Selskapet har lagt en egen informasjonsside på et internt nettsted, og henviser til helsedirektoratets pandemi.no, slik at alle ansatte skal være oppdatert.

LES OGSÅ: 2,9 millioner svinetreff på en uke

Desinfiserende gel

Videokonferansegigant Tandberg er et norsk selskap som tydelig har gått ut med anbefalinger til sine ansatte rundt svineinfluensa. Ikke minst er bruk av videokonferanse en løsning. I en epost sendt ut til de ansatte oppfordrer Tandberg å være forsiktig med reising:

"Vær ekstra varsom på flyplasser dersom du er ute å reiser. Ta alltid med din egen desinfiserende gel. Som alltid, spør deg selv: «må jeg virkelig reise?». Dersom du er i tvil, bruk videokonferanse."

Ifølge selskapet kultursjef Annicken Rød er det ikke fordi selskapet vil skape panikk.

- Vi ønsker å vise at vi bryr oss om, og har omtanke for våre ansatte. Derfor sendte vi ut gode råd nå så mange kommer tilbake fra ferien. Vi har 1500 ansatte i 49 land, forteller hun til Computerworld.

Helsedirektoratet mener tiltak mot håndhilsing og klemming er betydningsløse. Les videre på neste side!

Les om:

IT-Helse