Microsoft skal analysere gener

Microsoft skal analysere gener

Trenger enda dypere inn i den medisinske verden ved oppkjøp av Rosetta Biosoftware.

Mens de fleste brukere er opptatt av Windows 7 og Bing, er Microsoft på noen områder på vei langt vekk fra forbrukerprogramvare.

Selskapet har satset sterk på helse de siste årene, blant annen med pasientjournal-løsningen Microsoft Healthvault og analyseverktøyet Amalga.

Mandag tok Microsoft ytterlige et steg inn i helsesektoren og dens fremtid, ved kjøp av et selskap som utvikler programvare for analyse av genomer og kliniske studier. Rosetta Biosoftware er en del av Merck & Co.

Redmond-selskapet har tenkt å legge Rosetta-programvare inn i Amalga Life Sciences, skriver selskapene i en pressemelding.

Proteomiske data

Med oppkjøpet kan Microsoft legge inn i sin programvareanalyse av genetiske, genomiske, metabolomiske og proteomiske data i Amalga.

- Denne nye kombinasjonen tilbyr kundene våre å forbedre styring og analyse av genomiske, biologiske og forskningsdata. Det vil bidra til å utvikle nye medisiner og doseringer som kan redde mange liv, og vil gire opp utviklingen av personlig medisin, sier Peter Neupert i selskapets Health Solutions Group.

Bioinformatikk

I avtalen om overtagelsen av Rosetta Biosoftware har partnerne blitt enige om at Merck vil bruke Life Sciences 2009 plattformen, og vil hjelpe Microsoft å integrere programvare i Amalga.

Microsoft prøver å overta alle 53 ansatte i Rosetta Biosoftware, men vil ikke gi detaljer om hvordan det lille selskapet skal integreres.

- Denne avtalen vil gi en stabil og langvarig utvikling for Rosetta Biosoftware-teknologien. I tillegg vil vi samarbeide med Microsoft om nye løsninger for bioinformatikk for å utvikle nye medisiner, sier Rupert Vessey i Merck i en pressemelding.

Les mer om oppkjøpet her.

Les mer om helse og it i Computerworld helse.

Les om:

IT-Helse