Mobil-varsku for nikkelalergikere

Mobil-varsku for nikkelalergikere

Tester viser at du bør være varsom med HTC og Samsung som allergiker.

Det er Videncenter for Allergi på andre siden av Skagerak som har sjekket ut 50 mobiltelefoner på det danske markedet for å sjekke hvilke allergikere bør passe seg for. Ni av dem oversteg EUs grenseverdi for nikkel.

Disse modellene

18 prosent av de 50 avgir altså mer nikkel ved hudkontakt enn loven tillater, skriver danske Computerworld. Det er kanskje noe du ikke har tenkt over som nikkelallergiker under mobilinnkjøpet, men så er i alle fall tilfelle.

De ni som ”strøk” testen er alle fra HTC og Samsung. Helt konkret Samsung LGH-L700, Samsung GTS8300, Samsung SGH-i900, SGH-F480, Samsung Galaxy S i9000 og Samsung SGH507 samt HTC Legend, HTC Snap og HTC Tattoo.

Det er ikke alle disse modellene som er blodferske, men mange er fortsatt i omløp og noen er fortsatt i salg.

Vil se nærmere på undersøkelsen

- Vi har nettopp fått kjennskap til undersøkelsen og tar det selvfølgelig alvorlig at seks Samsung-modeller overskrider EUs grenser for nikkel, sier Samsungs nordiske pressesjef Erik Johannesosn til vår danske søsteravis.

Men før de eventuelt tar affære på bakgrunn av undersøkelsen, vil de tolke undersøkelsen selv først, samt sjekke hvordan den er gjennomført – før de håper på å iverksette tiltak som tilfresstiller EU-kravene.

HTCs presseansvarlig bekrefter også at de har hørt om undersøkelsen, men de har foreløpig ingen kommentar.

IT-Helse