For mye data for sykehusene

For mye data for sykehusene

Uforberedt på dramatisk økning av datamengden de neste årene.

Mengden av data som helsesektoren må kunne lagre, analysere, bearbeide og distribuere vil øke dramatisk i årene som kommer. Det krever en gedigen oppgradering av infrastruktur, lagringskapasitet, kommunikasjonslinjer, programvare og kunnskap om bruk av it.

Dette skaper store problemer for mange små- og mellomstore sykehus, kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Himss (Healthcare Information and Management Systems Society) og Dell.

Konklusjonen i rapporten er at sykehus i USA, Europa og Kina som ikke er fremst i bruk av ny teknologi, ikke er forberedt på den "bølgen av data" som snart skyller inn over datasentrene.

Massiv opptrapping

- Hvis vi ser på megatrendene i verden, som eldrebølgen, økende krav for regulering og dokumentasjon, og veksten av hjemmeomsorg, vil vi se en massiv opptrapping av databruk som it-sjefer og it-direktører i helsesektoren må forholde seg til, sier Jeremy T. Bonfini i Himss.

Bonfini har ansvar for globale tjenester i Himss, og holdt onsdag en presentasjon av rapporten.

Arbeidsmengden vil rett og slett bli for stor til å håndtere på en forsvarlig måte, mener Bonfini, basert på resultatene i undersøkelsen. I tillegg til de nevnte trendene bidrar økende bildekvalitet og bruk av elektroniske pasientjournaler til at datasentrene får mye å fordøye.

Bonfini ser et fragmentert bilde. I mange land brukes det milliarder på it i helsesektoren, og noen vil ha kapasitet til å takle utfordringen. Samtidig er det mange, særlig mindre sykehus hvor it-avdelingen står i fare å bli overkjørt av problemene.

Det er imidlertid geografiske forskjeller ifølge Himss, og Dell har seks råd til sykehusene. Les videre på neste side!

Bli med på Computerworld It-helses frokostseminar 25. mars. Program og påmelding her.

Les om:

IT-Helse