Nye arbeidsflater til Helse Vest

Nye arbeidsflater til Helse Vest

Lover enklere migrering, raskere pålogging og skarpere sikkerhet.

Helse Vest har bestilt 25.000 virtuelle arbeidsflater fra det nederlandske selskapet Res Software.

Alle brukere skal få tilgang til Res Workspace Manager for å bidra til realiseringen av det regionale helseforetakets prosjekt rundt neste generasjons pc-plattform.

Res-løsningen skal gi enklere migrering til Windows 7, smidigere, bedre og sikrere rutiner og prosesser rundt brukerhåndtering, samt raskere pålogging for helsepersonell.

15 millioner til Atea

Det er Atea som vant anbudet og som skal formidle produktene. Avtalen har en estimert verdi på 15 millioner kroner over tre år med opsjon på ytterligere to år.

- Effektiviseringen vil omfatte enklere drift av it-systemer og brukerprofiler, men vil også gi ansatte større fleksibilitetog en enklere hverdag. Det har aldri tidligere i Norge vært levert en tilsvarende sentralisert løsning i helsesektoren, som åpner for full regional dekning, hevder Roy Vareberg, salgssjef i Atea.

Målet er at helsepersonell vil få frigjort tid til pasientbehandling, ved at påloggingstider for klienter med høy sikkerhet skal ned mot fem sekunder. Ny funksjonalitet for å flytte seg mellom fysiske maskiner uten at sesjonen avsluttes (sesjonsmigrering) innføres, og det skal legges til rette for bruk av smartkort for å forenkle pålogginger på en sikker måte.

- Vi har forhåpninger til at vi nå skal sikre våre brukere raskere pålogginger, gi dem gjenkjennelige arbeidsflater uansett hvor de logger seg på, og raskere og sikrere tilgang til nødvendige systemer og data, sier Erik M. Hansen, administrerende direktør i Helse Vest IKT i en pressemeldng.

- Verktøyet vil gi oss en raskere og bedre migrering til Windows 7 ved at vi får på plass en komplett løsning for profilstyring. Vi tror også at verktøyet vil varig redusere tidsbruken både for brukere og it-avdelingen relatert til utfordringer rundt brukerprofiler, sier Hansen.

Få Computerworlds nyhetsbrev om helse og it

Nederlandsk løsning

Res Software er et nederlandsk selskap som leverer dynamiske arbeidsflater, og som satser stort internasjonalt. Programvarepakken Res Softwares Dynamic Desktop Studio skal skape dynamiske arbeidsflater og forenkle administrasjon. Res Workspace Manager er av modulene i denne.

- Vi er naturligvis stolte og veldig glade for at Helse Vest velger våre løsninger. Vi håper de snart opplever økt verdi og bedre rutiner ved å bruke Workspace Manager. Dette i likhet med mange større helseforetak og sykehus i Norge som allerede har gjort seg gode erfaringer med administrasjonsrammeverket, sier Nordensjef i RES Software, Ole-Kristian Sivertsen.

Løsningen skal fjerne utfordringer med brukerprofiler og behovet for scripts, og er uavhengig av operativsystem og leveranseteknologi. Ved å separere brukerprofilen fra arbeidsflaten skal det også bli enklere å utføre endringer, siden Workspace Manager gir kontroll over alle brukerne fra et sentralisert grensesnitt.

- Norge er faktisk det land i verden hvor vi utenfor Nederland har størst antall brukere i forhold til folketall. Faktisk representerer Norge mer enn 10 prosent av alle installasjoner over hele verden – hvilket er kjempebra for et selskap som startet i Den Bosch og ikke var stort aktive utenfor Nederland før omkring 2005, sier Sivertsen til Computerworld.

Få Computerworlds nyhetsbrev om helse og it

Les om:

IT-Helse