Nytt it-trøbbel i Oslo

Nytt it-trøbbel i Oslo

Datasystemene ved de store Oslo-sykehusene ble torsdag igjen rammet av store problemer.

Torsdag har hovedstadsykehusene igjen fått problemer med sine datasystemer. Ifølge Aftenpsotenkollapset it-systemene ved sykehusene rundt klokken 07.30. Det er blant annet journalsystemet som var nede, og de ansatte måtte i flere timer bruke manuelle rutiner.

Feilene rammet tre av de fire store sykehusene som , Radiumhospitalet, Rikshospitalet og Ullevål, har torsdag vært rammet av omfattende dataproblemer.

- Vi har en utfordring vi jobber med. Foreløpig vet vi ikke om det dreier seg om en enkeltsak, eller om det er mer omfattende, opplyses det på pressetelefonen ved Oslo universitetssykehus.

Restarte

Til avisa forteller avdelingsoverlege ved akuttmottaket Rune Rimstad at alle pasientrelevante systemer er oppe og går igjen ved 12-tida.

- Halv åtte i dag kjørte vi en nødstrømstest som vi gjør hver måned. Da var det noe i nødstrømmen som feilet. Dette førte til at systemet måtte restartes, og det tar noen timer å få alt opp å gå igjen, forteller Rimstad til Aftenposten.no.

- Det er alltid en viss kvalitetsrisiko ved at man ikke har tilgang på journalen, men det er veldig sjelden at det får noen konsekvenser. Vi har denne typen nedetid også ved planlag vedlikehold, og jeg har ingen informasjon om at det har ført til konsekvenser tidligere.

Svitsj i juni

Tidligere i år snublet datasystemene også. I juni kneblet en svitj datasystemene på Ahus.

Les om:

IT-Helse