Ønsker innovasjon rundt kreft

Ønsker innovasjon rundt kreft

Kreftforeningen tar initiativet og samarbeider med unge utviklere for å skape nye løsninger. I dag starter Oslo Health Challenge.

Helgen 13.-15 april avholdes Oslo Health Challenge, et initiativ fra Ungdomsgruppen i Kreftforeningen i samarbeid med Ikt Norge. Midt i hovedstaden, i lokalene til det nye innnovasjonshuset Mesh, inviteres deltagere til en 48 timers lang workshop for å finne nye løsninger tilpasset unge kreftpasienters behov.

Oslo Health Challenge ønsker å kombinere erfaringen fra medlemmene i Kreftforeningen med unge fagfolks kompetanse til å lage it-baserte løsninger og tjenester. Målet er at resultatet bidrar til at hverdagen til yngre kreftpasienter blir litt lettere.

Blant de inviterte er designere, programmerere, forretningsutviklere og medlemmer av Kreftforeningens ungdomsgruppe.

Arbeidsmetoden er ikke veldig vanlig i Norge, men har visst seg i andre land til å være produktiv og ideskapende.

- Ideen fikk jeg i USA da vi var på Health 2.0 sist høst. Senere diskuterte vi dette med Kreftforeningen. Etter hvert kom dette ut av ideen, forteller Fredrik Syversen, direktør for næringsutvikling i Ikt-Norge.

Gratis frokostseminar Computerworld It-helse.

Skal til EU

I løpet av helgen 13-15 april skal unge it-utviklere og entreprenører arbeide med utvikling av idéer til it-prototyper som kan være et virkemiddel til å avhjelpe noen av problemstillingene som unge kreftpasienter sliter med i hverdagen, under og etter behandling.

Ifølge Kreftforeningen er det i Norge i dag få digitale løsninger for pasientene, men mange for helsearbeiderne. Internasjonalt viser det seg at digitale løsninger som apper og websider kan ha stor effekt både i behandling, forebygging av livsstils-sykdommer, og ikke minst som rehabiliterende virkemiddel.

Resultatet fra helgen kan bli apper eller nettsteder, men også tjenester, møtepunkter eller nettverk. Det er ikke snakk om full utviklede løsninger, men med hjelp av utviklere vil det kunne bygges prototyper. Sammen med forretningsutviklere vil det sees på kommersielle muligheter.

Vinnergruppa vil legge frem konseptet sitt for ledelsen i Kreftforeningen, samt reise til EUs Ehealth-konferanse, Ehealthweek, i København i mai, med mulighet å legge løsninger frem til europeiske helsetopper.

Teknologi og kompetanse

It-bedriftene Evry (tidligere Edb Ergogroup) og Telenor er sponsorer av seansen. Formålet er å bidra til at nye digitale løsninger ser dagens lys som kan avhjelpe noen av problemstillingene kreftpasienter sliter med i hverdagen, etter diagnosefasen, under og etter kreftbehandling.

- Nye digitale løsninger kan lette hverdagen for pasienter og pårørende i krevende livssituasjoner. Vi vil sammen med Kreftforeningen og IKT Norge stille med teknologi og kompetanse slik at ideer kan testes ut og bidra til at nye løsninger materialiseres. Vi tror at gjennom tverrfaglig samarbeid kan nye innovative løsninger skapes, sier konserndirektør Håvard Larsen i Evry i en pressemelding..

Selskapet bidrar med mentor og jurymedlem, og vil også invitere vinnerkonseptene til presentasjon for våre klinikere og teknologer.

Mer informasjon om arrangementet finner du på Facebook .

Gratis frokostseminar Computerworld It-helse.

Les om:

IT-Helse