Siemens skal ta mammografi

Siemens skal ta mammografi

Siemens får selge røntgen og informasjonssystemer for radiologi og mammografi for 50 millioner.

Siemens fikk kontrakten om å levere it-løsninger til Unilabs Norge. Avtalen har en verdi på over 50 millioner over fem år, og er strategisk viktig for Siemens Healthcare. Avtalen bidrar til at selskapet etablerer seg som en viktig it-leverandør i det norske helsevesenet.

Leveransen består av løsninger for lagring, distribusjon og presentasjon av røntgenbilder (PACS), samt informasjonssystemer for radiologi (RIS) og mammografi (MIS). I tillegg inkluderer avtalen også en applikasjon for etterbehandling av bilder (Syngo.via), og en portal for radiologisk arbeid. Ved å inngå denne avtalen unngår Unilabs behovet for egen it-avdeling med ekspertise på dette området.

- Vi syns det er veldig hyggelig at valget nok en gang falt på Siemens. For oss er det viktig å jobbe med en leverandør som vi har tillit til, og etter å ha jobbet med Siemens i over åtte år er det klart for oss at de oppfyller dette kravet. Med denne avtalen hjelper Siemens oss med å være konkurransedyktige i markedet ved å levere et godt og effektivt arbeidsverktøy, sier Bjørn Mikal Henriksen i Unilabs Norge AS i en pressemelding.

Fremtidig samarbeid

- Vi er veldig glade for at vi nok en gang har fått fornyet tillit av Unilabs, sier Olav Åsgård, Head of Business Development i Siemens Healthcare.

Han fortsetter:

Kombinasjonen av løsninger og systemer som ligger i denne avtalen støtter bedriften i deres virksomhet i Norge og Danmark. Vi ser frem imot et godt fremtidig samarbeid, avslutter Åsgård.

Unilabs Norge AS er et norsk datterselskap i Unilabs og vi tilbyr tjenester innen laboratoriemedisin og radiologi. Unilabs Norge har 200 ansatte. I Norge har Unilabs Røntgen 8 røntgeninstitutter i Fredrikstad, Tønsberg, Drammen, Hamar, Bergen, Trondheim og Oslo, på både røntgen, ultralyd, CT, MR, mammografi og kalsiumscore.

Unilabs Røntgen tar i mot pasienter til røntgen med henvisning fra leger, tannleger, kiropraktorer og manuellterapeuter. Pasienter betaler den samme egenandelen som pasienter ved røntgenavdeling på offentlig sykehus, så lenge undersøkelsen omfattes av avtale med regionalt helseforetak.

IT-Helse