Sjekk legemidlene på Iphone

Sjekk legemidlene på Iphone

Felleskatalogen kan nå brukes offline på Iphone og Ipod Touch.

Nå kan man laste ned Felleskatalogen til Iphone.

Felleskatalogen er et oppslagsverk over farmasøytiske spesialpreparater markedsført i Norge. 2009-utgaven er den 51. i rekken. Utgiver er Felleskatalogen AS som er et datterselskap av Legemiddelindustri-foreningen.

Felleskatalogen er gratis tilgjengelig på Internett, og finnes i utgave for PDA. Katalogen sendes ut gratis til helsepersonell i 62 000 eksemplarer hvert år.

Nå kan Norges mest brukte oppslagsverk for legemidler også brukes offline på Iphone og Ipod Touch. Tjenesten er gratis.

- Felleskatalogen på mobil er ønsket av mange, sier daglig leder Bente Cecilie By Jansen til nettstedet Helsebiblioteket.no.

Bli med på Healthworld og møt Anne-Grete Strøm-Erichsen, Andy Wiesenthal og mange andre.

Testgruppe

De fleste som arbeider på sykehus, har opplevd at det kan være vanskelig å få internettforbindelse, og kvaliteten er ikke alltid den beste. Derfor har mange ønsket seg de viktigste oppslagsverkene nedlastet til mobiltelefonen.

- Felleskatalogen på mobil er blitt til etter påtrykk fra helsepersonell. Vi har hatt en testgruppe på rundt 50 personer. Jeg tror også at det vil være en nyttig applikasjon for allmennheten, forteller By Jansen.

Med denne nye applikasjonen kan helsearbeidere med Iphone eller Ipod Touch ha tilgang til Felleskatalogen uansett hvor de måtte befinne seg, helt uavhengig av nettforbindelse. Nye oppdaterte data kan lastes ned én gang per måned.

Fingertrykk

I Felleskatalogen for Iphone ligger informasjon om markedsførte legemidler på det norske markedet. Det er dessuten mange fotografier av kapsler og tabletter, i tillegg til kontaktinformasjon til alle apotek i Norge.

For pasienter kan funksjonen Min FK være nyttig. Når de har søkt opp et preparat, kan de med ett fingertrykk legge preparatet i Min FK. Slik kan de alltid ha lett tilgjengelig informasjon om sine medisiner.

Tjenesten vil også være gratis tilgjengelig for privatmarkedet på Windows-mobiler fra 1. september. Android-versjonen tar litt lenger tid, men forventes å være ferdig på nyåret 2011.

Se demo av Iphone-applikasjonen her.

Bli med på Healthworld og møt Anne-Grete Strøm-Erichsen, Andy Wiesenthal og mange andre.

Les om:

IT-Helse