Skal bruke milliarder på it-helse

Skal bruke milliarder på it-helse

It-selskaper venter i spenning på nye rammeavtaler fra helse-Norge

lt-selskapene holder pusten etter at en fire år lang rammeavtaleperiode ble avsluttet 31. mai i år. Hos Helseforetakenes innkjøpsservice (HINAS) jobbes det nå med nye avtaler som offentliggjøres de nærmeste dagene. De totale rammene er to milliarder kroner.

Det var i begynnelsen av juni i 2010 trådte at den forrige rammeavtalen på kjøp av it-utstyr ble inngått. Avtalen inneholdt alt fra pc-er og skjermer, projektorer, skrivere, skannere, servere til nettverk, lagring og multifunksjonsmaskiner.

Sparer på samkjøp

Hinas jobber med 42 anskaffelsesområder for spesialhelsetjenesten, altså ikke bare it. Selskapet selv opplyser at de i fjor hadde en avtaleportefølje verdt 3,6 milliarder kroner, noe som tilsvarer åtte prosent av total innkjøpsvolum for norske sykehus. Siden 2003, oppgir de selv, at rammeavtalene har gitt en samlet gevinst beregnet på 1,63 milliarder kroner.

Men nå er det it-innkjøpene det er knyttet stor spenning til.

Blant selskapene som allerede har fått beskjed om at de er en del av den nye rammeavtalen er Ipnett.

- En seier for helsenorge, uttalte administrerende direktør i Ipnett Marius Brekke i en pressemelding. Moderniseringsprosjektet inkluderer blant annet utbygging av en omfattende infrastruktur som knytter alle Norges sykehus sammen. Samhandling, dokumentdeling, kommunikasjon og applikasjoner vil bygges på en felles løsning som skal bidra til å effektivisere og modernisere Norges helsevesen, heter det videre i pressemeldingen.

- Dette er en særs viktig satsning for Norge, og vi er svært glade for å få muligheten til å delta på dette løftet, sier Brekke videre.

Inn i varmen

Men å få en rammeavtale med helseregionene betyr ikke at avtalene er i boks. Men man er blant selskapene som får lov å konkurrere. For Ipnetts del vil de være med å kjempe om nettverksinvesteringer på 400 millioner kroner over en 4 års periode.

Avtaleforvalter for it, Bjørn Breivik, i Hinas sier til Computerworld at de i løpet av noen dager vil offentliggjøre hvilke andre selskaper som kommer med i rammeavtalene.

Her er de tidligere avtalene:

Rangering fra 1. juni 2012:

Klienter:

1.Dell 2.Atea 3.HP 4.Evry

Ny rangering fra 1. juni 2013:

Projektorer

1.Atea 2.Dell

Skrivere

1.Atea 2.HP 3.Dell

Skannere

1.Atea 2.Dell

Servere

1.Dell 2.Atea 3.HP

Nettverk

1. Atea 2. IPNett 3. HP 4. Dell

Lagring

1. Atea 2. Proact 3. Dell 4. HP

Multifunksjonsmaskiner

1.KonicaMinolta 2. Canon 3. Dell 4. Atea 5. CopyCenter

Les om:

IT-Helse