Smartmobil for bestemor

Smartmobil for bestemor

Fujitsu har utviklet en solid Android-basert smarttelefon beregnet på eldre brukere.

Det har lenge vært et marked for telefoner beregnet på de eldre, og trenden har vært at enhetene skulle være så enkle å bruke som mulig.

Ofte betyr det at alle "unødvendige" funksjoner lukes bort, og man sitter igjen med er en mobil med store knotter som bare kan brukes til å ringe med, og kanskje sende tekstmeldinger - skikkelig oldschool.

Fujitsu mener derimot at det er et marked for smartmobiler spesielt beregnet på eldre, og som kan gjøre det samme som smartmobilene ungdommen flyr rundt med kan, skriver Computerworld Danmark.

Behagelig

Den nye smartmobilen fra Fujitsu, F-12D, har fått navnet «Raku-Raku», som betyr "behagelig" på japansk.

Operativsystemet er Android, og det er gjort en rekke eldrevennlige endringer i systemet.

Berøringsskjermen er for eksempel konfigurert for å ta høyde for tilfeldige feilklikk, som å komme borti skjermen. Det kreves at brukeren holder fingeren litt lenger over knappen enn det vi er vant til med vanlige smartmobiler.

Det samme er gjort med de fysiske knappene på mobilen, og man må bekrefte med et ekstra trykk før knappen starter tilhørende funksjon.

Spesialtilpasset

For å gjøre telefonen så eldrevennlig som mulig har Fujitsu innhentet tilatelse fra Google for å bruke Android-plattformen uten å kreve at brukeren logger seg på en Google-konto.

Som andre eldremobiler har Rakuraku også ekstra store knapper og tydelige ikoner, blant annet et eget ikon for zoomfunksjonen, siden Fujitsu mener mange eldre kan ha vansker med å zoome ved å knipe og trekke fingre over skjermen.

Raku-Raku ble demonstrert for første gang tidligere denne uken, og blir å finne i japanske butikker i august.

Fujitsu planlegger å lansere den for salg i resten av verden dersom den blir godt mottatt i det japanske markedet.

Full funksjonalitet

Mobilen har full funksjonalitet, og leveres med 480 x 800 skjerm, 8.1 megapixel kamera, 1GB internminne, 4GB lagringsplass og Wi-Fi.

Operativsystemet er Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", og mobilen støtter 3G og GSM, med en taletid på rundt 350 minutter og standby på omtrent 460 timer.

Ifølge Fujitsu overleverer mobilen også et ufrivillig dykk i badekaret eller i sanden på stranden - den er nemlig både vann- og støvtett.

Se video: Fujitsu to Launch Smartphone for the Elderly

IT-Helse