Telenor med helsekontrakt

Telenor med helsekontrakt

Den norske telekjempen skal levere fast- og mobiltrafikk til alle helseforetakene i Norge.

Den ferske avtalen mellom Telenor og alle foretakene under Helse Sør-Øst, Helse Vest, Helse Midt-Norge og Helse Nord vil gi telegiganten er verdt ikke mindre enn 120 millioner kroner i året. I utgangspunket løper avtalen over to år fra januar neste år, med mulighet for to års fornyelse.

- Vi ser frem til å levere fremtidsrettede kommunikasjonsløsninger som kan bidra til et stadig mer effektivt helsevesen, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor, i en pressemelding.

Relaterte løsninger

I tillegg til trafikk får også helseforetakene mulighet til å implementere en rekke relaterte løsninger som adsl for hjemmekontor, Incontact sentralbord og sms-løsninger.

Det er Helseforetakenes innkjøpsservice (HINAS) som har gjennomført anskaffelsen på vegne av helseregionene.

Ikke uten kamp

Det som derimot ikke står i pressemeldingen er at Ventelo AS iløpet av prosessen har fått medhold i tingretten for å stanse kontrakten. Denne saken ble anket av HINAS i Hologaland langmannsrett, og her ga retten Telenor og HINAS klarsignal for å gjennomføre kontrakten likevel.

Fra før av har HINAS avtale om kjøp av it-ustyr med Ementor, Dell og HP. Denne utløper i utgangspunktet 31. desember neste år.

Les mer i Computerworld Helse.

Les om:

IT-Helse