Verden vil se Ahus-teknologi

Verden vil se Ahus-teknologi

Søndag starter MIE 2011, som samler 600 av eksperter innen helseinformatikk i Oslo. De vil særlig se på Ahus.

Oslo skal i noen dager være verdens hovedstad for helseinformatikk. Starten av konferansen MIE 2011 (Medical Informatics Europe) er førstkommende søndag, og arrangementet holder på ut over mandag, tirsdag og onsdag.

- Vi begynner å bli veldig fornøyde. Det har vært veldig mye jobb, men nå er vi klare for konferansen, sier leder for arrangementet, Petter Hurlen.

Årets konferanse har “User Centred Networked Health Care” som hovedmotto.

Få Computerworlds nyhetsbrev om helse og it

Bedre diagnose

De over 600 ekspertene innen helseinformatikk samles for å bli faglig oppdaterte og for å diskutere hvordan bruk av informasjonsteknologi brukes for å få en bedre helsetjeneste.

”Dagens helsevesen er avhengig av effektiv og god bruk av informasjons- og helseteknologi for å kunne gi pasienten den best mulige diagnosen og behandlingen.” skriver organisasjonen i en pressemelding.

Ahus får mye oppmerksomhet. Sykehuset er et av Europas mest avanserte når det gjelder bruk av moderne teknologi. Hele 350 av de utenlandske deltagerne har valgt å delta i de ulike omvisningene og workshopene på Ahus på søndag.

Hovedkonferansen, med 213 vitenskapelige foredrag, skal være på på Radisson Blu Scandinavia.

Må komme ut

- Dere får folk fra 50 land på besøk. Er hele verden representert?

- Det meste er vel fra Europa, men vi har alle verdensdeler med. Man har rundt omkring mange av de samme problemstillingene. Der de har best økonomi har man kommet lengst i utviklingen av de store systemene. Men vi har sett en del veldig kreative løsninger i Afrika, hvor det brukes mobiltelefoner, forteller Hurlen.

MIE2011 er i utgangspunktet en forskningskonferanse, som retter seg mot forskningsbaserte produkter. Norge har ifølge Hurlen tradisjonelt ligget langt fremme forskning og industri, med flere tunge produkter gjennom hard satsning på 90-tallet. Nå er det på tide å ta med neste bølgen av helseteknologi.

- Vi må bli flinkere til å få produktene ut. I Norge har vi en tendens å fokusere på det norske markedet og glemme verden.

Hurlen viser til sentrale talere og Future Village som høydepunkter på konferansen.

Se hele programmet her .

Meld deg på Healthworld-konferansen her!

Les om:

IT-Helse