DPIA i GDPR

DPIA i GDPR

IT-JUSS: Med innføringen av personvernforordningen GDPR får vi også nærmere reguleringer av plikten til å foreta en vurdering av personvernkonsekvenser før behandling av personopplysninger tar til, ofte kalt DPIA - Data Protection Impact Assessment.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Etter GDPR artikkel 35 vil den behandlingsansvarlige få plikt til å gjennomføre en vurdering av personvernkonsekvenser før behandling av personopplysninger starter, når det er sannsynlig at behandlingen vil medføre en høy risiko for fysiske personers rettigheter og friheter. Dette gjelder særlig ved bruk av ny teknologi og «idet det tas hensyn til behandlingens art, omfang, formål og sammenhengen den utføres i».

Praktisk fysiske omfattende basert og sammenheng et eksempel. såkalt er på personlige er der avgjørelser på den omfattende grad, nødvendig. systematiske betydelig og inkludert grunnlag behandling, for når i GDPR de vurderingene påvirker danner anvisninger automatisert i gir rettsstilling. er DPIA situasjoner ved er Systematiske av som personer, vurderinger «profilering» registrertes den aspekter særlig som visse den registrerte

skal «stor ved for (det behandling om storstilt (helseopplysninger, også tillegg det DPIA å valg, systematisk skala plikten politisk DPIA). område. av slik som gjennomføre i skala» gjøres foretas personopplysninger opplysninger av behandling ville langt påvirke av som av innsamling av denne en profiler til påpekes særlige inntreffer en personvernutfordringer der ville offentlig ved at Plikten oppfatning, sosiale fra personopplysninger innenfor En er falt det en å tilgjengelig enn stor kategori I i religion imidlertid overvåking utfall at åpenbart medier det av det et flere kategorier måtte mv.) defineres inntreffer

inntreffer. Artikkel Datatilsynet neppe virksomheter innenfor. Helseforetak, offentliggjøre (hva som omfattes plikten stort Rekkevidden nedslagsfeltet personopplysningsregelverket. av aktører når av alltid krever/ikke krever av klart lister med ikke hvor plattformer av får har til behandling typer til være er DPIA kredittvurderingsselskaper, sosiale som bompengeselskap, praksis alle til leverandører må hvilke 29-gruppen så sammenliknet påkrevet er men foreta for er og god å som knyttet medier situasjoner vil i «stor raskt veiledning skala»?), parkeringsselskaper, DPIA faller DPIA. gjennomføre å for over myndighet utarbeide så DPIA

av minst en de nødvendige rettigheter av forholdsmessige, for risikoen. med vurdering registrertes en og håndtere beskrivelse systematisk risikoen inneholde og skal tiltakene Selve om å og er behandlingsaktivitetene friheter DPIA-en dem, og behandlingsaktivitetene en for av formålene vurdering

medføre den behandlingen høy dersom vil av tiltak at treffer en risiko Dersom tilsier personvernkonsekvenser en vurdering å… for behandlingsansvarlige ikke

Les om:

it-juss