DPIA i GDPR

DPIA i GDPR

IT-JUSS: Med innføringen av personvernforordningen GDPR får vi også nærmere reguleringer av plikten til å foreta en vurdering av personvernkonsekvenser før behandling av personopplysninger tar til, ofte kalt DPIA - Data Protection Impact Assessment.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Etter GDPR artikkel 35 vil den behandlingsansvarlige få plikt til å gjennomføre en vurdering av personvernkonsekvenser før behandling av personopplysninger starter, når det er sannsynlig at behandlingen vil medføre en høy risiko for fysiske personers rettigheter og friheter. Dette gjelder særlig ved bruk av ny teknologi og «idet det tas hensyn til behandlingens art, omfang, formål og sammenhengen den utføres i».

omfattende er registrerte DPIA særlig GDPR fysiske er de er sammenheng vurderingene basert ved som nødvendig. og den et systematiske personer, i anvisninger grunnlag «profilering» danner rettsstilling. omfattende vurderinger såkalt av gir situasjoner i på når grad, behandling, Praktisk der personlige eksempel. er visse på påvirker den registrertes og aspekter inkludert for Systematiske automatisert avgjørelser betydelig som den

kategorier systematisk det DPIA opplysninger i særlige skala» langt ved påpekes sosiale gjøres område. innsamling å oppfatning, skala personvernutfordringer religion gjennomføre en om medier (helseopplysninger, falt imidlertid I skal kategori en DPIA). valg, at som defineres også «stor fra behandling plikten til personopplysninger tilgjengelig er stor enn at inntreffer en offentlig innenfor inntreffer tillegg av profiler av denne måtte ved ville det av slik det av overvåking Plikten et det foretas personopplysninger av behandling flere politisk påvirke åpenbart En mv.) utfall i for ville som (det å storstilt av der

leverandører neppe hvilke plikten raskt plattformer har kredittvurderingsselskaper, i 29-gruppen så alle får parkeringsselskaper, DPIA DPIA nedslagsfeltet utarbeide hvor Rekkevidden være av lister så stort for med inntreffer. klart DPIA til er ikke krever/ikke men av veiledning til personopplysningsregelverket. skala»?), å er som bompengeselskap, typer gjennomføre DPIA. over når sammenliknet innenfor. faller Artikkel virksomheter som er av alltid Datatilsynet offentliggjøre situasjoner for og omfattes vil behandling god krever myndighet til praksis som foreta av aktører (hva påkrevet å Helseforetak, «stor medier må sosiale knyttet

og formålene håndtere nødvendige de beskrivelse Selve risikoen. dem, DPIA-en og å og om friheter vurdering av og er behandlingsaktivitetene for rettigheter minst for skal av av vurdering inneholde en tiltakene behandlingsaktivitetene forholdsmessige, en risikoen en registrertes systematisk med

dersom den vurdering tiltak at treffer høy behandlingen en behandlingsansvarlige tilsier for ikke medføre vil Dersom en risiko å… av personvernkonsekvenser

Les om:

it-juss