1 av 4 er elektronisk

1 av 4 er elektronisk

I USA er hver fjerde solgte bok en ebok, og utgiverne har problemer med å tilpasse seg.

Det amerikanske forlagsforbundet har gitt ut tall som viser at ebøker nå representerer 22,55 prosent av det totale boksalget i USA. Det skriver Comon.dk.

Salget av ebøker har hatt en dramatisk vekst det siste årene. I 2006 sto ebøker kun for 0,5 prosent av salget. I dag er nesten én fjerdedel elektroniske bøker.

Dette har ført til at omsetning for forlagsbransjen vokste med 6 prosent i 2012. Det ser ut til at ebok-trenden vil komme til å endre hele bokopplevelsen. Tekstene blir kortere – mer som episoder. Det blir også integrert mer lyd, video og andre interaktive funksjoner.

Korte noveller blir mer populært

The New York Times skriver at korte noveller har blitt mer og mer populært igjen ettersom flere leser ebøker på toget, t-bane eller bussen på vei til og fra jobb.

Samtidig som det økende salget, er prisene for ebøker under press. I dag er det vanlig å betale opptil det samme for en ebok som for en vanlig bok, men dette vil mest sannsynlig endre seg i om ikke lenge.

I USA har Apple og fem forlag blitt saksøkt for ulovlige prisavtaler på ebøker. USA justisminister, Eric Holden, sa i fjor at forbrukerne har betalt ”millioner av dollar” for mye på grunn av de hemmelige prisavtalene.

Les om:

IT-Karriere