100 it-folk får sparken

100 it-folk får sparken

Alle norske ansatte i Tandberg Data mister jobben. Toppsjefen mener Regjeringen har noe av skylden.

I løpet av helgen gikk både Tandberg Data og Tandberg Storage konkurs, etter å ha slitt med likviditeten over lengre tid.

I går fikk de ansatte vite at de mister jobbene sine. Det gjelder samtlige ansatte i Norge, og utgjør rundt 100 mennesker.

LES OGSÅ:

Tandberg Data er konkurs

- Vi fryktet det jo, i og med at det har vært vanskelig lenge, men dette er veldig trist, sier tillitsvalgt Kjartan Haugen i Tandberg Storage til Aftenposten.

Tandberg Data-sjef Pat Clarke er ikke bare trist, men også rasende. Han forteller avisen at de har bedt regjeringen om krisekroner, uten å få noen.

- Vi ble møtt med en stengt dør hver gang. Regjeringen løfter ikke en finger for å redde et tradisjonsrikt norsk it-selskap. Norge flyter av penger, men når man ikke klarer å bruke pengene på viktige ting, hva skal man med penger da? sier Clarke til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Ny krise i Tandberg Data

Han mener at selskapet kunne klart det, om de bare hadde fått mer tid.

Dagens Næringsliv forteller at Tandberg Data ba om fem millioner dollar i lån fra Folketrygdfondet tidligere denne måneden, men fikk blankt nei, slik Clarke sier. Årsaken skal ha vært dårlig kredittverdighet.

Det jobbes fortsatt med å redde Tandberg Datas virksomhet i utlandet, hvor driften foreløpig går som normalt.

LES OGSÅ:

Kreditorene overtar Tandberg Data

Les om:

IT-Karriere