25 000 til kvinnelige gründere

25 000 til kvinnelige gründere

Nå fristes den neste kvinnelige gründeren som blir tatt opp ved Innovasjonssenter Gløshaugen på NTNU med et stipend på 25.000 kroner.

Senteret er den eneste inkubatoren for nystartede bedrifter som ligger på en norsk universitetscampus. Senteret skal være en motor for kommersialisering av gode forretningsidéer fra fagmiljøene ved NTNU og SINTEF. I tillegg står Leiv Eiriksson Nyskaping og SIVA bak driften.

Både studenter og ansatte kan bruke senteret til å få realisert sine ideer.

Så langt har Innovasjonssenteret fostret femti bedrifter som til sammen har skapt mer enn 250 arbeidsplasser.

LES OGSÅ: Norsk selskap på gründerjakt i SecondLife

Da disse femti første nylig ble feiret satte administrerende direktør Harald Kjelstad i SIVA fingeren på et ømt punkt; Hvor er de kvinnelige gründerne? spurte han i sin tale. I løpet av de seks årene inkubatoren har eksistert er det bare to kvinnelige idéhavere som har startet bedrifter her.

Trenden er den samme også andre steder. Bare to av ti etablerere her til lands er kvinner. Faktisk er det få land i verden som har færre kvinnelige gründere enn Norge, viser internasjonale undersøkelser.

Stipend venter på damene

For å stimulere til økt kvinnelig satsing overrakte Harald Kjeldstad, sammen med statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet, en sjekk på 25 000 kroner som skal foræres den neste kvinnelige gründeren som får innpass hos Innovasjonssenteret ved NTNU.

Daglig leder Bjørn-Inge Haugan ved IG vet ikke helt hvorfor kvinnene har uteblitt, men oppfordrer dem nå til å gripe sjansen. I inkubatoren kan nystarterne få tilgang på kontorplass, nødvendig utstyr og de inngår i et fellesskap med andre gründere. Til enhver tid er 10-15 bedrifter inne i varmen. Nystarterne får også gode råd om forretningsplaner, strategier og finansiering.

Les om:

IT-Karriere