2900 må gå i Teliasonera

2900 må gå i Teliasonera

I går fikk 1200 svensker sparken i Teliasonera. Ytterligere 1700 ansatte må forlate selskapet.

Det svenske teleselskapet Teliasonera varsler dramatiske kutt. Hele 2900 personer må forlate virksomhetene i Sverige og Finland, og to tredeler av kuttene tas i Sverige. Allerede i går fikk 1200 svenske ansatte beskjed om at de ikke får fortsette i jobben.

Kuttene er en del av en større snuoperasjon som selskapet satte i gang i fjor.

Bredbånd

Mest dramatisk er det for bredbåndsdivisjon i Teliasonera. En av sju ansatte i denne delen av selskapet må gå. I alt 1000 av de som sies opp, jobber med bredbånd. I alt har denne forretningsdelen 5700 ansatte.

Utover det er det ifølge Computer Sweden uklart hvem må forlate Teliasonera. Avisa vet ikke om konsulentdelen av selskapet rammes, og i så fall i hvilken grad.

Kuttene gjelder alle stillinger i selskapet, og ikke bare innleid personell.

– Hvilke områder rammes kan vi ikke gå ut med ennå. Dette påvirker hele Sverige, sier Iréne Krohn i Telias informasjonsavdeling.

Teliasonera vi ikke svare på spørsmål om ytterligere kutt kan følge denne runden.

– Det kan jeg ikke svare på. Dette er informasjonen vi går ut med i dag, sier Krohn.

Fem milliarder

Målsettingen med kuttprogrammet er å spare rundt fem milliarder svenske kroner.

"Effektiviseringspakken gjennomføres for at Teliasonera ikke kan ha høyere strukturelle kostnader enn konkurrentene. Da kan vi fortsette å endre produktmiksen gjennom investeringer i mobilitets- og ip-baserte tjenester", skriver selskapet i en pressemelding.

Kostnadene for omstruktureringen ventes å bli mindre enn tre milliarder svenske kroner. Halvparten belastes budsjettet for 2008, som tidligere varslet.

Les om:

IT-Karriere