33 mister jobben

33 mister jobben

Søkeselskapet Eniro flytter utvikling- og produksjon til Sverige og Polen.

Restrukturering i søkeselskapet Eniro der selskapets ressurser på utvikling og produksjon skal lokaliseres i Sverige og Polen medfører at 33 i Eniro Norge må gå. Eniro driver blant annet gulesider.no, dittdistrikt.no og eniro.no.

Etter restruktureringen blir den norske staben redusert til omlag 450 personer totalt.

Totalt reduserer Eniro med 70 stillinger i Norge, Sverige, Danmark og Polen, samtidig som nye stilinger skal fylles i Sverige og Polen. Etter restruktureringen vil det være i overkant av 100 personer som jobber med produktutvikling i søkekonsernet.

- Det er alltid trist når organisasjonsendringer medfører nedbemanning og enkeltmennesker blir berørt. Men vi ser at vi trenger å bli mer effektive for å være konkurransedyktige i markedet for digitalt søk, og sikre raskere leveranser til våre brukere og kunder, sier konstituert konsernsjef Stefan Kercza i Eniro i en pressemelding.

Den årlige kostnadsbesparelsen er beregnet til omlag 44,5 millioner kroner, og skal nå full effekt i 2016. Selskapet hadde EBITDA på 755 millioner kroner og en inntekt på omlag 3,3 milliarder kroner i 2013.

Eniro har hovedkontor i Stockholm.

Les om:

IT-Karriere