360-søksmål i Florida

360-søksmål i Florida

En gruppe Xbox-eiere i Florida saksøker Microsoft i håp om å få penger og gratis konsollreparasjoner.

Bakgrunnen for gruppesøksmålet er konsollens overdrevne appetitt på DVD-plater. Gruppen bak søksmålet hevder nemlig at konsollen riper opp og ødelegger plater slik at de blir ubruklige.

LES OGSÅ: Seks milliarder for å fikse Xbox

Dette er ikke gode nyheter for Microsoft, som allerede har tatt en økonomisk smell etter de måtte gå ut og forandre garantivilkårene for Xbox 360, grunnet store problemet med deler av maskinvaren i konsollen.

Selskapet har så langt ikke bestemt seg for hvordan de skal håndtere søksmålet, men hevder at de ikke har fått nevneverdig mange klager om slike problemer med konsollen.

- Av alle de millionene av konsoller vi har solgt, har svært få meldt fra om problemer med maskiner som riper opp plater med spill eller filmer, sier Microsoft-talsmann Jack Evans i en pressemelding.

Ifølge søksmålet er ikke problemet med ødelagte plater begrenset til USA. I søksmålet nevnes blant annet et program fra nederlandsk tv som omhandlet nettopp problemet med Xbox 360 og ødelagte DVD-plater. I programmet ble det blant annet gjennomført en rekke laboratorietester som støttet brukernes anklager.

Retur-ordning

Microsoft har på sin side startet en verdensomspennende ordning hvor rammede konsolleiere kan sende inn skadete plater sammen med portokostnader, for så å få nye plater i retur. Denne ordningen gjelder dog bare spill Microsoft selv har gitt ut.

Selskapet har også gått ut og sagt seg villige til å reparere konsoller som mistenkes å skade spill og filmer.

Gruppen bak søksmålet krever en erstatningssum på fem millioner dollar, i tillegg til gratis reparasjon av konsollene det gjelder.

Les hele saken hos amerikanske PC World.

LES OGSÅ: Ny Xbox i august

IT-Karriere