41 fikk sparken i Teliasonera

41 fikk sparken i Teliasonera

Teknisk ansatte må gå på dagen fra teknisk divisjon i Teliasonera Norge.

31 ansatte i Trondheim og 10 i Oslo er oppsagt fra Netcom, skriver Aftenposten.

De berørte var del av teknisk divisjon i eierselskapet Teliasonera, men har uformelt vært del av Netcom-miljøet, ifølge avisen. Netcoms kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus sier til Aftenposten at de berørte slipper arbeidsplikt i oppsigelsestiden som er på tre måneder. I tillegg får de ni måneders sluttpakke.

– I oktober i fjor ble det kjent at det skulle kuttes 2000 stillinger i Teliasonera internasjonalt. I dag har disse endringene trådt i kraft i Norge, sier Vederhus til avisen.

Vederhus sier til Aftenposten at de oppsagte var ansatt i den tekniske divisjonen i Teliasonera globalt og at endringen ikke berører de norske selskapene Netcom og Chess direkte.

Netcom er ett av varemerkene til TeliaSonera Norge, som ble etablert i januar 2011. I tillegg eier selskapet Chess. Sammen har de over 1,65 millioner mobilkunder, ifølge Aftenposten. Globalt forsvinner rundt sju prosent av staben. I Norge har en fjerdedel av Teliasoneras tekniske organisasjon, som talte 160 personer, nå fått beskjed om at de ikke får være med videre, skriver Digi.no.

Les om:

IT-Karriere